Livsmedel

Ta kontakt med livsmedeltillsynen vid:
- misstanke om matförgiftning
- grundande eller avslutande av verksamhet i en livsmedelslokal
- frågor angående livsmedelslagstiftningen
- du ska ha tillfällig försäljning av livsmedel i samband med ett evenemang, på torget, utomhusförsäljning osv.
- du har frågor eller respons om livsmedel, t.ex. om du vill ge ett klagomål över hygienen eller om du har märkt att ett företag har vilseledande marknadsföring om sina livsmedel på vårt tillsynsområde (Jakobstad, Pedersöre, Larsmo och Nykarleby)
- planer på att göra stora renoveringar eller ändringar i en livsmedelslokal
- frågor gällande egenkontroll.
Kontaktuppgifter till livsmedelstillsynen
Rönnskog Anne, hälsoinspektör, anne.ronnskog@pedersore.fi, 044 721 9014
Sjöblom Jessica, hälsoinspektör, jessica.sjoblom@pedersore.fi, 050 336 4561
Mulari Harri, hälsoinspektör, harri.mulari@pedersore.fi, 050 596 1028
Flink Malena, hygienikerveterinär, malena.flink@pedersore.fi, 050 441 8952
Mer information
Mer information om anmälning av en registrerad livsmedelsverksamhet (ilppa), krav på livsmedelslokaler, anmälan om matförgiftning och primärproduktion hittas i kategorierna här: