Föreningsgalan

En artist uppträder på en scen.

 

Föreningsgalan 2024 hålls 26:e januari i Kållby samlingshus kl. 19. Du kan nominera kandidater fram till 8.1 2024 genom att fylla i den elektroniska blanketten här nedanför. 

 

Nominera kandidater till Föreningsgalan i januari 2024

 

2023 års vinnare

 

2022 års vinnare

 

2021 års vinnare

 

2020 års vinnare

 

2019 års vinnare 

 

Kategorierna är:

Årets förening

En ideell och aktiv förening i Pedersöre vars arbete utmärks av engagemang och utveckling.
Priset är ett stöd, en uppmuntran eller belöning till den förening, som under året på ett tydligt sätt arbetat för en stark gemenskap under demokratiska former, som är inkluderande och har ett brett engagemang och en god och bred verksamhet.

 

Årets eldsjäl

Årets eldsjäl är någon som gör det där lilla extra, som oförtrutet arbetar vidare med ideella krafter. Eldsjälen kan vara den tysta kraften bakom en förening eller en ledare som sporrar till engagemang.

 

Årets arrangör

En förening eller frivillig som under året ordnat ett evenemang som har engagerat många personer eller som på ett tilltalande sätt lyft fram Pedersöre som en aktiv kommun. Årets arrangör har också med sin verksamhet breddat serviceutbudet i kommunen på ett synligt sätt.
Årets arrangör kan även ha drivit ett betydande projekt som haft stor betydelse för kommunen och dess invånare.

 

Årets ungdom

Utses av Ungdomsrådet, på förslag av allmänheten.

Årets ungdom är en person som är skriven i Pedersöre och är 29 år eller yngre. Årets ungdom ska ha utfört en påvisbar kulturell prestation och utnämningen är en uppmuntran för fortsatt verksamhet.

 

Årets idrottare

En Pedersörebo, som med sina idrottsliga prestationer eller framsteg inom sin gren, gjort en insats utöver det vanliga eller förväntade.

 

Mästerskapsmedaljörer

Anmäl de prestationer som under året resulterat i en mästerskapsmedaljför en individuell idrottare. Idrottaren bör vara 14år eller äldre och vara skriven i eller tillhöra en förening i Pedersöre. Idrottare i åldern 16-29 år premieras med ett stipendium. 

 

Kulturprestationer

Anmäl en kulturprestation som medfört placering på första till tredje plats i nationella eller internationella sammanhang i ex. konsttävlingar, musiktävlingar och skrivartävlingar med jurybedömning.