Teaterresa till Helsingfors 15-16.11.2024

Höstens teaterresa går till Helsingfors för att se den legendariska filmen Moulin Rouge vakna till liv som musikal på stora scenen i Helsingfors stadsteater. Utöver teaterbesöket blir det också ett besök till konstmuseét Ateneum under lördagen, men det finns även tid för att ha egen fritid i huvudstaden. Vi bor centralt på Sokos Hotel Presidentti. 

Moulin Rouge

Moulin Rouge är en färgsprakande show för alla sinnen där handlingen utgörs av en sagolik och passionerad kärlekshistoria. Essebördiga Jennie Storbacka ses i huvudrollen som Satine och musikalen innehåller över 70 av musikhistoriens största hits. 

Handlingen tar med publiken till den mytomspunna nattklubben Moulin Rouge i Paris år 1899. Den unga poeten Christian kommer i kontakt med de bohemiska konstnärskvarteren i Paris och nattklubben Moulin Rouge. Där förälskar han sig i den vackra kurtisanen Satine och hon i honom. De ungas kärlek är inte helt okomplicerad när även den förmögna greven vill lägga beslag på den sköna Satine. Detta musikaliska spektakel är en sprudlande hyllning till sanning, skönhet, frihet och framför allt kärlek. 

Föreställningens språk är finska. Textning på svenska i egen telefon eller iPad. 

https://hkt.fi/esitykset/moulin-rouge-musikaali/

 

Reseprogram

Fredag 15.11

Vi reser med IngSvas buss från parkeringen vid Pedersöre centralidrottsplan. Bussen avgår kl. 8. Vi pausar under resans gång och äter lunch längs med vägen. Vi beräknas vara framme i Helsingfors ca kl. 15. 

Vi checkar in på Sokos Hotel Presidentti genast vid ankomst. 

Bussen till teatern avgår från hotellet kl.18. Musikalen börjar kl. 18.30 och pågår ca 3 h inklusive paus. Bussen tar oss tillbaka till hotellet genast när föreställningen är klar. 

Lördag 16.11

Vi startar dagen med frukost på hotellet och promenerar sedan iväg till konstmuseét Ateneum som ligger 750 m bort. (Busskjuts fås vid behov). Där blir vi guidade runt för att bekanta oss med Finlands äldsta och mest omfattande konstsamling - samlingsutställningen En tidsfråga. Guidning på svenska. 

Efter besöket på Ateneum är det fritt fram att strosa runt i huvudstaden och äta lunch på någon trevlig restaurang innan bussen startar norrut igen kl. 16. 

Vi är tillbaka i Bennäs ca kl. 23.

Pris på resan: 240 € (pensionärsrabatt 15 €)

I priset ingår: 

  • bussresa Bennäs - Helsingfors - Bennäs
  • hotellövernattning i dubbelrum på Sokos Hotell Presidentti (enkelrumstillägg + 57 €)
  • frukost på hotellet
  • biljett till musikalen Moulin Rouge
  • inträde + guidning vid Ateneum

Anmälan

Anmälan till kulturbyran@pedersore.fi eller ring till kanslisten Camilla Sandström 040 738 9573.

Sista anmälningsdag 30.9 eller så länge platser finns. Anmälan är bindande. 

Villkor

Resan faktureras och betalas på förhand, senast 15.10. 

Vid eventuell avbokning efter 15.10 sker ingen återbetalning så se till att ha en egen giltig reseförsäkring. 

Förändringar i programmet kan förekomma.