Aktuellt Utmärkelse till Finlandsmodellen i Pedersöre
22.1.2024
En pokal och diplomet som Finlandsmodellen i Pedersöre fick.

Priset bestod av diplom och en pokal.

Utmärkelse till Finlandsmodellen i Pedersöre

Koordineringsteamet bakom klubbverksamheten inom Finlandsmodellen i Pedersöre vann pris när galan för kommunalt ungdomsarbete i Mellersta Österbotten och Österbotten ordnades i Villa Elba på fredagskvällen

Diplomet gavs till koordineringsgruppen bakom Finlandsmodellen i Pedersöre, det vill säga Mari-Louise Rönnqvist, Ann-Margret Hjulfors och Sara Sundqvist. Utmärkelsen är ett tack för en betydande arbetsinsats i utvecklandet av kommunalt ungdomsarbete. 

Finlandsmodellen innebär att kommunen och samarbetspartners erbjuder skolelever i åk 3-9 avgiftsfri klubbverksamhet i direkt anslutning till skoldagen. Du kan läsa mer om aktuella klubbar inom Finlandsmodellen här: Finlandsmodellen för hobbyverksamhet.

Galan för kommunalt ungdomsarbete ordnades i år för andra gången. Cirka 80 personer som arbetar inom kommunalt ungdomsarbete deltog, liksom inbjudna gäster.

Utmärkelserna delades ut till verksamhet, projekt, evenemang och dylikt som verkar inom kommunalt ungdomsarbete. Med galan och utmärkelserna vill ungdomscentret Villa Elba ge synlighet och ära till personer, organisationer eller andra samfund som med sitt jobb utvecklat den kommunala ungdomsverksamheten och på så sätt tagit fram nya arbetssätt och verksamhetsmodeller som andra kan dra nytta av.

Bild 1: Ungdomssekreterare Mari-Louise Rönnqvist och ungdomsledaren Ann-Margret Hjulfors.
Bild 2: Utmärkelsens diplom med prismotivering.