Aktuellt Ladda ner Pedersöre-appen i telefonen
14.2.2022
Två mobiltelefoner med Pedersöre-appen i rutan. Både den svenskspråkiga och den finskspråkiga versionen.

Pedersöre-appen finns i svensk- och finskspråkig version.

Ladda ner Pedersöre-appen i telefonen

Nu lanserar vi Pedersöre-appen, en mobilapplikation som gör det enkelt för dig att bära med dig kommunen i fickan. Appen erbjuder en genväg till kommunens nyheter och aktuella evenemang, utbudet av lediga bostadstomter och hyresbostäder. Via appen kan du skicka feedback till kommunen och göra platsspecifika felanmälningar med verktyget Virhi – och på kartan syns också tidigare felanmälningar som rapporteras in.

I Pedersöre-appen finns också idrottsbyråns bokningskalender Timle, där du ser vilka idrottsplatser som finns i kommunen och vilka lediga tider som kan bokas. På sikt ska det också bli möjligt att köpa gymkort till Sportis i webbshoppen, den funktionen är under utveckling.

Vi vill också utveckla aktivitetskartan med olika besöksobjekt, men redan nu är till exempel idrottsplatser och några sevärdheter inprickade på kartan, samt en del annan service. Uppgifter om idrottsplatserna härstammar från Lipas, som är en landsomfattande och öppen databas.

Appen är ett kommunalt samarbetsprojekt som finansierats av Finansministeriet. I samarbetet ingår Jakobstad, Larsmo, Nykarleby, Vörå och Korsnäs, som fungerat som pilotkommun. 

Du laddar ner Pedersöre-appen i appbutiken i din smarttelefon. Sök på ”Pedersöre-appen”.

Den finns också som webbversion.

Vi vill gärna höra vad du tycker om appen. Du kan mejla respons, antingen via formuläret i appen, eller till malin.henricson@pedersore.fi.