Aktuellt Kallans fyra veterinärer bildar specialiserade team
11.1.2023
En hund sitter på ett undersökningsbord, de två kvinnliga veterinärerna står bredvid bordet.

De två nyaste rekryteringarna är Monica Lillqvist och Anni Malinen, som här poserar tillsammans med hunden Candie i veterinärmottagningen i Bennäs.

Kallans fyra veterinärer bildar specialiserade team

Veterinärsituationen i regionen är bättre än på länge – numera har Miljöhälsan Kallan fyra praktiserande kommunalveterinärer. De två nyaste rekryteringarna är Monica Lillqvist, som inledde sitt arbete 1.1.2023, och Anni Malinen, som anslöt sig till Kallans team under fjolåret.

Fler kollegor innebär att veterinärerna har möjlighet att dela upp jobbet och kunderna mer ändamålsenligt mellan sig. Från och med årsskiftet bildar Kallans veterinärer två team: det ena teamet sköter produktionsdjur och det andra teamet koncentrerar sig på smådjur/sällskapsdjur.

Monica Lillqvist och hennes kollega Susanne Granbäck bildar teamet för produktionsdjur. De har sin bas på Mjölvägen 2 i Bennäs och åker ut till gårdarna på hela tillsynsområdet (Pedersöre, Jakobstad, Nykarleby och Larsmo).

Smådjursteamet består av Anni Malinen tar emot klienter på mottagningen på Bankgatan 37 i Nykarleby, och Dmytro Gryshko som jobbar på mottagningen på Ekovägen 11 i Jakobstad. Malinen sköter också gärna om hästar, så hon kommer att röra sig en del på vägarna.

Med det nya systemet hoppas Miljöhälsan Kallan dels förbättra och trygga servicen för kunderna och dels ge veterinärerna en jämnare arbetsbörda.

Veterinärerna har telefontid klockan 8–9 på vardagar, kontaktuppgifter finns på Miljöhälsan Kallans sidor.

På jourtid (kl. 15.00–08.00 samt helger) sköter alla veterinärer alla typer av klienter.