Aktuellt för barn och unga Varsågod – en app för dig som är barn och ung i Pedersöre
Två mobiltelefoner, vars skärmar visar den nya appen i finsk- och svenskspråkig version.

Den nya appen är både svensk- och finskspråkig.

Varsågod – en app för dig som är barn och ung i Pedersöre

Nu är den här – en mobilapp för alla barn och ungdomar i Pedersöre. Via den kan du kolla vad det blir för mat i skolan, läsa nyheter och skicka frågor och ge förslag till kommunen.

Mobilappen är ett sätt för oss som jobbar i kommunen att komma närmare dig som växer upp i Pedersöre. Via appen kan vi berätta för dig vad som händer i kommunen. Men du kan också kontakta oss genom ”Frågor och förslag”-lådan i appen. Där kan du ställa frågor om det finns något som du funderar på i kommunen. Du kan också komma med förslag och idéer om saker som du vill ska ändra eller bli bättre. Det kan gälla din skola, din hobby, cykelvägen till skolan eller lekparken nära ditt hem. Eller något helt annat.

Bakom rubriken ”Så kan du påverka” finns också andra tips om hur du kan berätta din åsikt åt vuxna, vilka rättigheter du har som barn och ungdom och vad det betyder att vara delaktig.

I appen har vi också samlat information, telefonnummer till personer och länkar till webbsidor där du kan få hjälp om du har problem. Kika in under rubriken som heter ”Stöd och hjälp” och se.

Du får också tips om olika händelser och aktiviteter via ”På gång”-sidan.

Du kan ladda ner appen via appbutiken i din telefon. Sök på ”Pedersöreappen” och när du laddat ner den kommer du till barn- och ungdomsappen genom att trycka på ikonen som föreställer två figurer, längst ner på skärmen. Du kan sedan välja att ha barn- och ungdomsappen som startsida.