Aktuellt för barn och unga En delikat matskola för Överesse skolas sexor
23.1.2023
En elev äter från en tallrik med ugnslax, potatismos och sallad. Vid sidan av tallriken är en servett. Bara händerna syns av eleven.

En delikat matskola för Överesse skolas sexor

Sexorna i Överesse skola har deltagit i Pedersöre 4 H:s matskola under två dagar i januari. Matskolan leddes av Ingemo Pörn och innehöll såväl teori som praktik.

Under teoridelen fick sjätteklassarna jobba med uppgifter kring bordsskick, hälsosamma levnadsvanor och näringslära. Eleverna tyckte att Ingemos presentationsrunda var det roligaste under lektionen. Fart och fläkt och en hel del fniss bland leden. Mycket tack vare Ingemos rappa mun.

Under det andra matskolatillfället fick sjätteklassarna äntligen börja på med den praktiska biten. På menyn stod pizzascones, köttbullar, lax i ugn, potatismos, grönsallad och fruktsallad. En meny som hette duga. ”Köttbullarna!”, påstod rösterna i korridoren att hade varit mest utmanande att få till. Detta till trots så blev anrättningen ändå senare framröstade som favorit vid den avslutande provsmakningen. Pizzasconesen kom på en god andra plats.

Sexorna konstaterade glatt att det bästa med matskolan var defintivt ”att äta”.

Text och foto: Överesse skola