Ajankohtaista lapsille ja nuorille Herkullinen ruokapäivä Överesse skolan kuudesluokkalaisille
23.1.2023
Ruokahetki. Oppilas syö uunilohta, perunamuusia ja salaattia. Lautasen vieressä on lautasliina. Vain oppilaan kädet näkyvät.

Herkullinen ruokapäivä Överesse skolan kuudesluokkalaisille

Överesse skolan kuudesluokkalaiset saivat parina päivänä tammikuussa osallistua 4H:n ruokakouluun. Opettajana toimi Ingemo Pörn. Ruokakoulu koostui sekä teoria- että harjoitusosasta.

Teoriaosuuden aikana kuudesluokkalaiset pääsivät työskentelemään pöytätapojen, terveellisten elämäntapojen ja ravitsemuksen parissa. Oppilaiden mielestä oppitunnin hauskin osa oli Ingemon esittelykierros. Sanavalmis opettaja sai oppilaat hyvälle tuulelle.

Seuraavana päivänä kuudesluokkalaiset pääsivät vihdoin aloittamaan käytännön osuuden. Ruokalistalla oli pizzaskonsseja, lihapullia, lohta uunissa, perunamuusia, vihreää salaattia ja hedelmäsalaattia. Kyllä kelpasi!

"Lihapullat!", sanoivat oppilaat, kun kysyttiin, mikä oli ollut haastavammasta päästä. Tästä huolimatta ruokalaji äänestettiin vielä myöhemmin suosikiksi lopullisessa maistelussa. Pizza-skonssit tulivat hyvällä toisella sijalla.

Kuudesluokkalaiset totesi iloisesti, että parasta ruokakoulussa oli ehdottomasti "syöminen".

Teksti & kuva: Överesse skola