Aktuellt Sportis nyöppnar efter renovering
2.12.2021
Innebandyspel i Sportis. Ett gäng ungdomar spelar.

En innebandysarg hör till nyheterna efter renoveringen.

Sportis nyöppnar efter renovering

Den efterlängtade renoveringen med byte av golvmatta i Sportis är äntligen klar, och hallen är öppen för olika aktiviteter igen. Futsalspel och en innebandysarg hör till nyheterna.

Renoveringen drog ut på tiden på grund av att leveransen av golvmaterialet försenades. Men nu är allt klart och Pedersöres idrottssekreterare Pontus Backlund är nöjd med slutresultatet. Behovet av en ny golvmatta har påtalats i 20 år.

– Det är som att komma in i en helt ny hall, luftkvaliteten är jättebra. Den gamla mattan påverkade luftkvaliteten negativt, säger han.

Golvet har ritade linjer för flera olika idrottsgrenar: volleyboll, badminton, tennis, innebandy, basket och futsal/handboll.

– Vi har en ny innebandysarg på 36 x 20 meter. Den är inte fullstor men tillåter seriespel, säger Backlund.

Futsal har inte spelats i hallen i någon större utsträckning tidigare. Nu har Esse IK:s damer bokat in träningar och det kan bli aktuellt med turneringar i hallen framöver.

För friidrottarna finns både kastring och längdgrop. Den nya mattan tillåter att man använder spikskor med en låg plastspik.

– Sådana spikskor fungerar också bättre för utövarna på den nya mattan, de fäster bättre, säger Backlund.

Belysningen i hallen har också förbättrats med ny ledbelysning.

Den som vill boka träningstider i Sportis för vårterminen ska lämna in sin ansökan till idrottsbyrån senast 10.12.2021. Närmare upplysningar ger idrottssekreteraren Pontus Backlund, tel. 044 7168 713, pontus.backlund@pedersore.fi eller fastighetsvärden Andreas Forsman tel. 044 0850966, andreas.forman@pedersore.fi.