Aktuellt Pedersöre har pedagogisk plan för hållbarhetskompetens
8.4.2024
En illustration med en karta som bas. Tre tecknade barn ser på sin omgivning, en har en bok i handen och en ett förstoringsglas som han riktar mot ett bi. Text på bilden. Pedersöres lärstig och färdplan för hållbarhetskompetens.

Pedersöre har pedagogisk plan för hållbarhetskompetens

Pedersöre har nu en lärstig för hållbarhetskompetens i Pedersöre kommuns skolor för elever i åk 1–9 och en färdplan för hållbarhetskompetens i Pedersöre gymnasium.

Lärstigen och färdplanen ger elever och studerande kunskaper, färdigheter och attityder som ska vägleda dem till att agera för en hållbar vardag och framtid, själva och tillsammans. Du hittar lärstigen och färdplanen här:

Se din kommuns lärstig (klicka på Pedersöre färdplan)

Här finna alla medverkande kommuners och städers material: Hållbar skolvardag i Jakobstads- och Karlebyregionen

Onsdagen den 24 april kommer lärstigen och färdplanen att behandlas som ett komplement till den lokala läroplanen i nämnden för utbildning och fostran. Det här sker direkt efter att Jakobstads- och Karlebyregionens politiker, tjänsteinnehavare och rektorer för första gången samlas kring hållbarhet under ett gemensamt regionalt seminarium.

Lärstigen, färdplanen och hemsidan har skapats inom Gröna stigen och Gröna färden – en gemensam klimat- och hållbarhetssatsning för den grundläggande utbildningen och gymnasiet i Jakobstads- och Karlebyregionen. Förutom lärstigen och färdplanen hittar du på hemsidan bl.a. mängder av materialtips och snart även Pedersöres bokningsbara klimatlabb. Låt dig inspireras!

Satsningen finansieras av Utbildningsstyrelsen, staden Jakobstad, Karleby stad, Kronoby kommun, Larsmo kommun, Nykarleby stad och Pedersöre kommun.