Aktuellt 700 pedagoger deltar i Rörelsedax
3.9.2019

700 pedagoger deltar i Rörelsedax

På lördag klockan 9.00 samlas 700 pedagoger från regionens kommuner på Sursikbacken för fortbildningsdagen Rörelsedax 2019.

Tema är rörelserikedom (physical literacy), hälsa och välmående. På samma sätt som eleverna får möjlighet att lära sig läsa och räkna behöver de också erbjudas möjlighet att bli rörelserika.

Physical literacy eller rörelseförståelse handlar om hur man skapar förutsättningar för människor att utveckla motivation, självförtroende, kunskap, förståelse och fysisk kompetens för att värdesätta och utveckla ett livslångt intresse för fysisk aktivitet.

Under dagen ordnas ett 70-tal workshops för deltagarna. Huvudföreläsare är Dean Kriellaars från University of Manitoba i Kanada och medicine doktor Anna Duberg från Sverige. Hon är också forskningshandledare, legitimerad fysioterapeut inom psykiatri och dansinspiratör. Hennes avhandling om dansens effekter för stressreducering hos unga har fått global uppmärksamhet.

Den tidigare sportjournalisten Antti Koivukangas kommer att fungera som konferencier.

Arrangörer: Bildningsavdelningarna i Karleby, Kronoby, Larsmo, Jakobstad, Pedersöre och Nykarleby i samarbete med CLL (Centret för livslångt lärande) och Kulturfonden.

Mer information: 

https://rorelsedax.wordpress.com/

https://www.facebook.com/events/sursik-skola/r%C3%B6relsedax-2019/415823475675893/