Aktuellt Nominera kandidater till Föreningsgalan 2022
10.12.2021
En plansch med information om Föreningsgalan.

Det är dags att nominera kandidater till galan.

Nominera kandidater till Föreningsgalan 2022

Snart är det dags för föreningsfolkets fest – Föreningsgalan. Den ordnas i Essegården fredagen den 28.1.2022 kl. 19. Det blir fest och galastämning när vi firar våra föreningar och deras insatser.

Under kvällen tillkännager vi vem som får Pedersöreklockan och så uppvaktar vi våra mästerskapsmedaljörer. Årets förening, årets eldsjäl, årets arrangör, årets idrottare och årets ungdom tillkännages.

Så, ta tillfället i akt och nominera din kandidat för:

  • Årets förening
  • Årets eldsjäl
  • Årets arrangör
  • Årets idrottare
  • Årets ungdom

Vi vill ha in alla nomineringar senast 9.1. Mera information om nomineringsförfarandet hittar du här: Föreningsgalan.

Anmäl dig till festen senast 21.1 till kulturbyran@pedersore.fi.  Kom ihåg att meddela ev. matallergier. Meddela även kultur- och idrottsprestationer.

Dessutom – Anmäl de prestationer som under året resulterat i en officiell mästerskapsmedalj för en individuell idrottare. Idrottaren bör vara 14 år eller äldre och vara skriven i eller tillhöra en förening i Pedersöre. Idrottare i åldern 16–29 år premieras med ett stipendium.

Nominera din kandidat med vår elektroniska blankett.

Kategorierna är:

Årets förening

En ideell och aktiv förening i Pedersöre vars arbete utmärks av engagemang och utveckling.
Priset är ett stöd, en uppmuntran eller belöning till den förening, som under året på ett tydligt sätt arbetat för en stark gemenskap under demokratiska former, som är inkluderande och har ett brett engagemang och en god och bred verksamhet.

Årets eldsjäl

Årets eldsjäl är någon som gör det där lilla extra, som oförtrutet arbetar vidare med ideella krafter. Eldsjälen kan vara den tysta kraften bakom en förening eller en ledare som sporrar till engagemang.

Årets arrangör

En förening eller frivillig som under året ordnat ett evenemang som har engagerat många personer eller som på ett tilltalande sätt lyft fram Pedersöre som en aktiv kommun. Årets arrangör har också med sin verksamhet breddat serviceutbudet i kommunen på ett synligt sätt.
Årets arrangör kan även ha drivit ett betydande projekt som haft stor betydelse för kommunen och dess invånare.

Årets ungdom

Utses av Ungdomsrådet, på förslag av allmänheten.

Årets ungdom är en person som är skriven i Pedersöre och är 29 år eller yngre. Årets ungdom ska ha utfört en påvisbar kulturell prestation och utnämningen är en uppmuntran för fortsatt verksamhet.

Årets idrottare

En Pedersörebo, som med sina idrottsliga prestationer eller framsteg inom sin gren, gjort en insats utöver det vanliga eller förväntade.

Mästerskapsmedaljörer

Anmäl de prestationer som under året resulterat i en mästerskaps medalj för en individuell idrottare. Idrottaren bör vara 14 år eller äldre och vara skriven i eller tillhöra en förening i Pedersöre. Idrottare i åldern 16–29 år premieras med ett stipendium.