Aktuellt 135 förslag till medborgarbudget – dags att rösta fram vinnare
1.9.2023
Bild över idrottscentret i Bennäs. Text på bilden: Medborgarbudget - Osallistuva budjetointi. Omröstning äänestys 1.9-15.9 2023.

Dags att rösta om medborgarbudgeten.

135 förslag till medborgarbudget – dags att rösta fram vinnare

Kommunen fick in hela 135 förslag på vad medborgarbudgeten 2023 ska användas till.  Tack – ni har verkligen engagerat er!  Vi har valt ut fem förslag som är möjliga att förverkliga. Nu är det dags att rösta!

Här är de utvalda förslagen:

  1. Parkbänkar för vila och mikromöten på olika platser i kommunen.
  2. Sommarfår som går på bete på olika platser i kommunen. Utgifter för fårhyra, inköp av stängsel, vattensystem och tillskottsfoder.
  3. ”Välkommen till Pedersöre”-skyltar inklusive planteringar längs huvudvägarna när man passerar kommungränsen.
  4. Inköp av två elcyklar som man kan låna med bibliotekskortet från biblioteket.
  5. Ny frisbeegolfbana med 9 korgar: Om du väljer detta alternativ, välj vilken plats du prioriterar: Pedersöre skidcentrum, Lappfors / Purmo skola/ Sandsund (Lodevägen).

Omröstningen pågår 1.9–15.9 2023. Alla fast bosatta kommuninvånare och fritidsboende i Pedersöre får rösta.

Länk till röstningsformuläret.

Många förslag föll bort från omröstningen på grund av att de är för dyra att förverkliga inom ramen för medborgarbudgeten på 10 000 euro.

– Det finns jättebra förslag som vi ska beakta.  Vi ser om vi kan lägga in dem i den normala driftverksamheten eller som projekt, säger kommundirektören Stefan Svenfors.

Förslaget om ett fågeltorn tas med i projektet Utterleden 2.0. När det gäller ramper i trapporna vid tågstationen i Bennäs, kommer önskemålet att vidarebefordras till VR. Kommunen fick också ett förslag om en saluhall, där lokala producenter kunde sälja sina produkter. Svenfors gillar idén och hoppas att det finns andra aktörer än kommunen som kunde förverkliga en sådan satsning.

Alla förslag finns här. Pedersöre medborgarbudget, förslag, PDF, 207 KB.