Aktuellt för barn och unga VIDEO: Ung@MI – något för dig?
7.11.2022

VIDEO: Ung@MI – något för dig?

Pedersöre medborgarinstitut ordnar en hel del kurser för barn och unga – läs om kursutbudet och kolla filmen så får du mer information!

 

Barn som står i gymnastiksal, sträcker händerna mot taket.

DANS MASHUP, 7–11 år

Det är en kurs där man får lära sig olika dansstilar, till exempel sådana danser som man ser på TikTok.
Vi har jätteroligt på kursen och får leka tillsammans och röra på oss till musik! Ledare för kursen är Hanna Grankvist. Vill du också komma med och dansa så kan du be din förälder att anmäla dig till kursen. Ny kurs börjar i januari.

 

En person klättrar på klätterväggen i Sportis. En person står på golvet och säkrar, med linor.

VÄGGKLÄTTRING

Här ser du oss som håller på med väggklättring på torsdagkvällar i Sportis idrottshall i Bennäs! Det är spännande att göra saker som man nästan inte vågar. Man är modigare än man tror! Det är också bra träning för hela kroppen och för hjärnan att tänka ut den bästa vägen uppför väggen. De som är ledare för kursen heter Jesper Holmstedt och Pernilla Granholm. De håller i banden som går från säkerhetsselen, så det är ingen risk att man trillar ner.

 

En ledare ser på när barn leker i gymanstiksalen.

MULTISPORT

På kursen Multisport 7–10 år får man prova på olika roliga grenar inom idrott och motion, till exempel frisbeegolf, bouldering (klättring på olika sätt), friidrott och olika bollsporter. Vi har varit utomhus hela hösten, men nu sedan det blivit kallare och mörkare är vi i Anderssénsalen i Sursik. Vi lär oss också att stå på händer, slå kullerbyttor, brottning och annat. Ledare är Andreas Forsman.

Kurserna fortsätter också i januari och det går bra att anmäla sig och komma med.

Vill du veta mer om Pedersöre MI:s kurser för barn och unga? Läs mer på vår hemsida mi.pedersore.fi eller i programhäftet som sänds till alla hem i Pedersöre strax före nyår.
Anmälningar och information får man också på tel. 06-7850 275 eller 06-7850 274.

EVENEMANG

Julkväll i Ax, onsdag 30.11 kl. 18–20   

Kom med på en mysig kväll för hela familjen i Kulturhuset AX i Bennäs! Vi gör roligt julpyssel med ljustillverkning, julkortsverkstad, julapelsiner, m.m. Sagostunder med julsagor i biblioteket och julmusik. Vi bjuder på glögg och pepparkakor till alla. Du behöver inte anmäla dig på förhand och det är gratis att komma och pyssla!

Julkonsert i Ax, torsdag 8.12 kl. 18–20

Ungdomar som deltar i MI:s solosångkurser och kursen ”Jamma tillsammans” sjunger och spelar julsånger och andra vackra sånger. Kom och lyssna på bra musik! Kanske du själv vill börja sjunga eller spela nästa år? Det är gratis att komma och lyssna på konserten och du behöver inte anmäla dig på förhand. Välkommen!

Text och foto: Pedersöre medborgarinstitut, rektor Pia Boström