Aktuellt för barn och unga Naturklubben tar elever och lärare ut på äventyr
20.2.2024
Det är mörkt och snö på marken i en skog. Man ser några personer som går på en stig. De har pannlampor som lyser upp marken.

Pannlampsvandringen längs Sandsund vandringsled.

Naturklubben tar elever och lärare ut på äventyr

Naturklubben i Pedersöre gymnasium arrangerar aktiviteter för friluftsintresserade elever och lärare i Pedersöre gymnasium.

Under höstterminen läsåret 2023-2024 har några elever deltagit i den traditionella paddlingen och pannlampsvandringen. En septembereftermiddag som bjöd på vackert höstväder, paddlade vi längs med Sandsundfjärden tillsammans med naturguiden Jesper Holmstedt från Natventure.

En liten grupp deltog i pannlampsvandringen i mitten av november. Vandringen startade från PieHis skidstuga efter skoldagens slut. Slutdestinationen var grillplatsen på Grötberget längs Sandsunds vandringsled, där vi grillade korv och gjorde smores. När det var dags att bege sig tillbaka kom pannlamporna till användning eftersom det hade mörknat.

Tidigare år har naturklubben också ordnat bland annat snöskovandring, fågelskådning och pimpelfiske. Naturklubben passar alla oavsett tidigare erfarenhet av friluftsliv.

Text & foto: studerande i Pedersöre gymnasium

Ungdomar sitter i kanoter på en sjö.

Paddlingen på Sandsundfjärden.