Asuminen & ympäristö Ympäristönsuojelu Pietarsaaren seudun ilmastostrategia
Maapallo lehtien sisällä.

Pietarsaaren seudun ilmastostrategia

Pietarsaaren seudulle on laadittu ilmastostrategia, joka ulottuu vuodesta 2021 vuoteen 2030. Lue, inspiroidu ja osallistu seudun ilmastotyöhön.

Ilmastotietoisia yhdessä, Pietarsaaren seudin ilmastostrategia 2021–2030. (PDF, 3,5 MB)

Ilmastostrategia, liitteet (PDF, 1,2 MB)

Ilmastostrategia valmistettiin Ilmastotietoisia yhdessä-hankkeessa yhteistyössä Pietarsaaren seudun viiden kunnan kanssa (Pedersöre, Pietarsaari, Luoto, Uusikaarlepyy ja Kruunupyy) sekä Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordian CERM-hankkeen kanssa.

Ilmastostrategiasta kertova YouTube-video:

Klimatnytt Ilmasto-uutiset: Jakobstadsregionens klimatstrategi - Pietarsaaren seudun ilmastostrategia.

Yritykset, tulkaa mukaan!

Pietarsaaren seudun ilmastostrategia on tiekartta sille, miten seudullamme siirrytään kohti kestävämpää ja ilmastotietoisempaa yhteiskuntaa. Jotta ilmastostrategian mukaiset pienempiä päästöjä koskevat tavoitteet voitaisiin kytkeä vahvemmin elinkeinoelämään, olemme laatineet ilmastosopimuksen, jonka seudun yritykset voivat allekirjoittaa ja näin osoittaa osallistumisensa seudun yhteisiin ilmastotavoitteisiin.

Tästä löydät ilmastosopimuksen. Klimatkontrakt Ilmastosopimus, word 359 KB. Voit tulostaa sen, allekirjoittaa sen ja ylpeänä ripustaa sen seinälle, ja jakaa sen sosiaalisessa mediassa. Kun olet allekirjoittanut sopimuksen, haasta kolme muuta yritystä. Yhdessä olemme ilmastotietoisempi ja kestävämpi seutu!