Saavutettavuusseloste

Tämä on www.pedersore.fi-sivuston saavutettavuusseloste. Sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Sivustoa ylläpitää Pedersören kunta.

Verkkosivusto www.pedersore.fi julkaistiin 9.6.2020. Sivusto on vielä osittain keskeneräinen.

Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 8.6.2020. Seloste perustuu sisäiseen arviointiin. Sivuston tekninen rakenne on analysoitu Wave-työkalulla.

Saavutettavuusselosteessa kerromme, miten www.pedersore.fi täyttää lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 vaatimukset, mahdolliset tiedossa olevat saavutettavuusongelmat ja miten voit ilmoittaa puutteista meille, jotta voimme korjata ne.

Vaatimustenmukaisuustilanne

Sivusto täyttää suurimmaksi osaksi kriittiset saavutettavuusvaatimukset. 

Ei-saavutettava sisältö

Alla on lueteltu tiedossa olevat puutteet.

Otsikon kontrasti

Pieni kontrastiarvojen alitus aloitussivun otsikossa ”Sivuiltamme löydät suosituimmat palvelut kaikissa elämäntilanteissa”. 

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty:

1.4.3.

Syy noudattamatta jättämiselle:

Ei täytä vaatimuksia.

Emme ole löytäneet ratkaisua, johon olisimme tyytyväisiä. Jos kontrastipuute aiheuttaa ongelmia, ota meihin yhteyttä alla olevien yhteystietojen kautta.

Kuvien tekstivastineet (alt-tekstit)

Osasta sivuston kuvista puuttuvat tekstivastineet.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty:

1.1.1.

Syy noudattamatta jättämiselle:

Ei täytä vielä vaatimuksia. 

Olemme saattaneet jättää kirjoittamatta tekstivastineita sivustollamme oleviin kuviin. Sama koskee asiakirjoissa ja liitteistä olevia kuvia, taulukoita ja muita elementtejä (jotka eivät ole tekstejä). Puutteet korjataan heti, kun havaitsemme puuttuvia tekstivastineita ja kun tuotamme uutta sisältöä.

Epäselvät linkit

Joidenkin linkkien tarkoitus ei ole riittävän selvä tai asiakirjan muotoa (esim. pdf, excel) tai kokoa (esim. 2 MB) koskevat tiedot puuttuvat.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty:

2.4.4.

Syy noudattamatta jättämiselle:

Ei täytä vielä vaatimuksia. 

Sivustomme sisältää useita linkkejä, ja linkkien tarkoitus, muoto ja koko ei välttämättä ilmene riittävän selvästi linkkiteksteistä. Korjaamme asian mahdollisimman pian ja kun tuotamme uutta materiaalia sivustolle.

Ei-saavutettavat asiakirjat

  1. a) Kaikki 23.9.2018 jälkeen julkaistut pdf-tiedostot eivät ole saavutettavia. 
  2. b) Sivustolla on myös tiedostoja, joita on arviomme mukaan vaikea tehdä saavutettaviksi. Yksi esimerkki on Kunnan graafinen ohje (PDF 7,5 MB), joka löytyy kohdasta Pedersören viestintä/Kunnan logo. Tiedostossa on kuvia, sovelluksia ja muuta materiaalia, joihin ei ole lisätty tekstivastineita.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty:

1.1.1.

Syy noudattamatta jättämiselle:

Ei täytä vielä vaatimuksia.

Kohtuuton rasite.

  1. a) Kaikkien asiakirjojen läpikäyminen ja saavutettavuusongelmien tunnistaminen vievät aikaa. Korjaamme puutteet mahdollisimman nopeasti, kun ne on havaittu. Saavutettavuus otetaan huomioon, kun uusia asiakirjoja tuotetaan. Julkaisemme materiaalia mahdollisuuksien mukaan html-muodossa.
  2. b) Koko graafinen ohje sisältää ohjeita siitä, miten kunnan graafista materiaalia tulee käyttää. Kuvien, jotka havainnollistavat logon oikeaa ja virheellistä käyttöä kunnan markkinoinnissa ja ilmoituksissa, kuvailun arvioidaan aiheuttavan kohtuuttoman rasitteen suhteessa siihen melko vähäiseen tarpeeseen, joka vammaisilla henkilöillä on käyttää kyseessä olevaa palvelua/asiakirjaa.

 

Saavutettavuuspuutteet, joita lainsäädännön vaatimukset eivät koske

  • kartat, joita ei ole tarkoitettu navigointiin (esim. sää- tai maastokartat)
  • toimisto-ohjelmilla luodut tiedostot (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018
  • video- tai äänitallenteet, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.

Kartat vapaista tonteista ovat saatavilla digitaalisessa muodossa sivustollamme. Jos haluat tonttikartat paperiversiona, ota yhteyttä tekniseen osastoon kunnantalolla. Tonttitilanteesta saa tietoa myös puhelimitse numerosta (06) 7850 326.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Saavutettavuutta koskevia kysymyksiä, puutteita ja kehitysehdotuksia voi lähettää osoitteeseen respons@pedersore.fi tai soittamalla Pedersören tiedottajalle puh. (06) 7850 109.

Saavutettavuusseloste tarkistetaan vähintään kerran vuodessa.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi/
saavutettavuus@avi.fi
vaihde 0295 016 000.