Ajankohtaista Vuoden yritys on hyödyntänyt saamiaan mahdollisuuksia
27.9.2023
Toimitusjohtaja Mikael Vikström seisoo yrityksen toimiston edessä. Taustalla näkyy kyltti, jossa lukee V-Lift.

V-Liftin toimitusjohtaja Mikael Vikström on sitä mieltä, että hän pääsee yrittäjänä käyttämään luovuuttaan ja saa mahdollisuuden kokeilla eri asioita

Vuoden yritys on hyödyntänyt saamiaan mahdollisuuksia

Konevuokrausyritys V-Lift Sandsundista saa Pedersören kunnan yrittäjäpalkinnon 2023 tunnustuksena kasvuhakuisesta kehityksestään ja uusien aluevaltausten tekemisestä rakennusalalla.

Vuonna 2005 Pedersöressä ja lähiseudulla ei ollut juuri vuokrattavia henkilönostimia. V-Lift näki markkinaraon ja osti kolme henkilönostinta, joiden oli ensisijaisesti tarkoitus palvella Vikströmin peltisepänliikkeen tarpeita.

Mikael Vikströmistä tuli toimitusjohtaja ja V-Liftin ainoa osa-aikainen työntekijä.

18 vuotta myöhemmin yrityksellä on kymmenen työntekijää ja 130 henkilönostinta. Toiminta on laajentunut: työkoneiden ja rakennustelineiden vuokraamisen lisäksi yritys vuokraa siirrettäviä moduuleita sekä myy työvaatteita ja työkaluja niin ammattimaisille kuin yksityisille rakentajille.

Yrityksellä on yli 25 000 neliömetrin tontti Sandsundissa osoitteessa Ratatie 2. Vuonna 2017 rakennettu ensimmäinen halli on saanut seurakseen toimistorakennuksen, vaatekaupan (ja tomaattikioskin) ja toisen hallin, joka rakennettiin 2021.  V-Lift laajentaa parhaillaan kaava-aluetta, mikä antaa paremmat mahdollisuudet esimerkiksi moduulien varastointiin tulevaisuudessa.

Paljain silmin näkee, että V-Lift-yrityksessä tapahtuu.

Kun toimitusjohtaja Mikael Vikström alkaa selittää menestystä, hän sanoo ensin leikillään, että ”mitä enemmän harjoittelee, sitä enemmän on tuuria”.

– Annetut mahdollisuudet pitää hyödyntää.  Kun aloimme vuokrata moduuleita, vastasimme kysyntään.  Olemme pyrkineet viime vuosina 10–20 prosentin vuosittaiseen kasvuun, Vikström sanoo.

 

Perustelu: Vuoden yritys

Vuoden yritys V-Lift on perustamisestaan vuonna 2005 lähtien kehittynyt vakaasti ja kasvanut hallitusti. Yritys on menestyksekkäästi löytänyt markkinaraon ja onnistunut erikoistumaan aloille, joilla se on voinut vastata tarpeeseen ja tarjota rakentavia ratkaisuja. Esimerkiksi siirrettävät moduulit ovat ratkaisseet monia tilapäisiä tilatarpeita sekä julkisella sektorilla että yrityksissä. V-Liftin strategia tukeutua usean eri alan varaan on ollut menestyksekäs konsepti. Yritys on voinut tarjota laajan palveluvalikoiman, joka koostuu erilaisista moduuliratkaisuista, monipuolisesta konevuokrauksesta sekä vaatteiden ja suojavarusteiden myynnistä, mikä on taannut vakaan kasvun ja kehityksen. V-Lift on erinomainen yrittäjähengen edustaja Pedersöressä ja on osoittanut kykyä ajatella innovatiivisesti ja yhdistää eri toimialat menestyksekkääksi kokonaisuudeksi.

 

V-Liftin perustaminen vuonna 2005 oli käytännöllinen ratkaisu, joka hyödytti sekä Vikströmin peltisepänliikettä että muita toimijoita, jotka halusivat vuokrata henkilönostimia. 

– Saimme nopeasti uusia asiakkaita, koska meidät tunnettiin rakennusalalla. Rakennustelineiden vuokraus tuli kuvaan melko nopeasti, Vikström sanoo.

V-Lift jakoi ensimmäisinä vuosina tontin ja kiinteistön peltisepänliikkeen kanssa. Mutta toiminta kasvoi, koneiden määrä lisääntyi ja seinät tulivat vastaan. Silloin tuli ajankohtaiseksi siirtyä nykyiselle tontille Pännäistentien viereen. Muuton yhteydessä vuonna 2017 Vikström sai ensimmäisen vakituisen kollegansa.

Yritys jakaa nykyisen toimintansa neljään segmenttiin: koneiden ja rakennustelineiden vuokraus, moduuleiden vuokraus, työvaatteiden myynti sekä työkalujen ja pienkoneiden myynti. Suurin osa liikevaihdosta tulee konevuokrauksesta.

Asiakkaita on periaatteessa ympäri maata, koska V-Liftillä on työvaatteita ja rakennustyökaluja myyvä verkkokauppa. V-Liftin moduuleita on kouluissa, päiväkodeissa ja toimistoissa 25 eri paikassa Haapajärveltä Mustasaareen. Pienin moduuli on 50 neliömetriä ja suurin 1 000 neliömetriä.

– Meistä hyötyy eniten tilapäistä ratkaisua tarvitseva. Moduuli on järkevä ratkaisu, jos esimerkiksi koulu tarvitsee kaksi luokkahuonetta lisää kahdeksi vuodeksi, Vikström sanoo.

Pedersören kunta kuuluu myös V-Liftin asiakkaisiin. Asiakkuus alkoi Lasse och Maja -koulun parakeista Purmossa, kun vanha koulu purettiin ja uutta koulua rakennettiin. Tällä hetkellä kunta vuokraa viittä moduulia, jotka palvelevat Östensön päiväkotia, Hoppetossan päiväkotia ja Sandsundin koulua, esikoulua ja kirjastoa.

V-Liftillä on samat viisi omistajaa kuin Vikströmin peltisepänliikkeellä, joka sai yrittäjäpalkinnon vuonna 2010. Mikael Vikströmistä on mukavaa, että V-Lift palkitaan.

– Yrittäjäpalkinto on positiivinen yllätys ja tunnustus siitä, että olemme onnistuneet ja tehneet hyvää työtä, Vikström sanoo.

Tulevaisuuden osalta V-Lift tietää rakennusalalla vallitsevan epävarmuuden. Korkojen nousu tekee rakentajista varovaisia. Yritys odottaa suurempien investointien kanssa ja seuraa suhdanteiden kehitystä.

– Pitkällä tähtäimellä suunnitelmissamme on halli moduuleiden valmistusta ja kunnossapitoa varten, Vikström sanoo. 

V-Lift vastaanottaa Pedersören yrittäjäpalkinnon yrittäjäillallisilla, jotka järjestetään tänä vuonna Purmogårdenilla keskiviikkona 27. syyskuuta. 

Tietoja V-Liftistä

  • Perustettu vuonna 2005.
  • Samat omistajat kuin Vikströmin peltisepänliikkeellä, eli Mikael, Tommy, Kennet, Olav ja Kaj Vikström.
  • Kymmenen työntekijää, jotka on jaettu neljään segmenttiin: Moduulit 2 henkilöä, huolto 2,5 henkilöä, asiakaspalvelu 2,5 henkilöä, vaatekauppa 1 henkilö ja hallinto 1 henkilö.
  • Mikael Vikström on toimitusjohtaja. 

 

Neljä ihmistä, kolme miestä ja yksi nainen, seisoo kunnanviraston edessä, heidän takanaan on pensaita.

Talous- ja kehitysjohtaja Kennet Nyman, kunnanjohtaja Stefan Svenfors, V-Liftin tj Mikael Vikström
ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Johanna Holmäng keskiviikkona pidetyssä lehdistötilaisuudessa.