Ajankohtaista Virtuaalinen Seuragaala – vuoden 2020 voittajat
29.1.2021

Virtuaalinen Seuragaala – vuoden 2020 voittajat

Emme järjestä fyysistä Seuragaalaa tänä vuonna, vaan ilmoitamme voittajien nimet täällä verkkosivuillamme ja some-kanavissamme. Voit katsoa virtuaalista palkinnonjakoa oheisesta linkistä.

Palkinnonsaajat

Amanda Kass seisoo LKI Areenassa.

Amanda Kass.

Vuoden urheilija: Amanda Kass

Perustelut: Vuoden urheilija on päässyt pitkälle naisjalkapalloilussa. PeFF-kasvatti teki vuonna 2020 maalin ensimmäisessä UEFA Champions League -ottelussaan liettualaiselle Gintra-joukkueelle. Nuorella pelaajalla on tulevaisuus edessään. Debyytti ja maali maailman suurimmassa seurajoukkueturnauksessa on vasta alkua tälle jalkapalloilijanaiselle.

Stefan Olli seisoo LKI Areenassa.

Stefan Olli.

Vuoden tulisielu: Stefan Olli

Perustelut: Vuoden tulisielu on antanut paljon energiaansa ja aikaansa hankkeelle, joka on viimein valmis Sursikbackenilla. Vuoden tulisielu on omistautumisellaan saanut mukaan hankkeeseen paljon talkoovoimia ja useita yhdistyksiä. Vuoden tulisielu voi nyt olla ylpeä koko Pedersören palloiluhallista ja täydestä varauskalenterista, joka osoittaa, että hankkeesta on jo nyt hyötyä monelle kuntalaiselle.

Neljä henkilöä IK Falkenin järjestelytoimikunnasta seisovat galleri Brunossa.

Lars Byström, Christer Aspfors, Sune Lind ja Johan Storbjörk edustavat IK Falkenin järjestelytoimikuntaa.

Vuoden järjestäjä: 16–17-vuotiaiden SM-kilpailut järjestänyt IK Falkenin järjestelytoimikunta.

Perustelut: Poikkeuksellisena vuonna, jona peruttiin useita tapahtumia, Vuoden järjestäjä onnistui järjestämään Pedersöressä kansallisen tason tapahtuman. Tapahtuma vaati lukemattomia talkootunteja, erittäin tiukkoja hygieniavaatimuksia pandemian vuoksi sekä osaavia kilpailunjohtajia. Tapahtuma toi jälleen kerran Pedersören yleisurheilu-Suomen kartalle isäntäseuran vaikuttavan koneiston myötä.

Ida Lillqvist kuvattuna Purmogårdenissa.

Purmo UF:n puheenjohtaja Ida Lillqvist.

Vuoden seura: Purmo UF

Perustelut: Vuoden seura on perinteikäs seura, jolla on paljon toimintaa. Seura on jatkuvasti panostanut seurataloonsa ja on onnistunut saamaan myös uusia jäseniä. Kuluneena vuonna seura on kekseliäällä tavalla tavoittanut uutta yleisöä Instagramissa ja Facebookissa. Pandemiarajoitukset eivät pysäyttäneet toimintaa ja joulukuussa seura tarjosi joulukalenterin, joka hauskuutti monia.

Elin Löf  kuvattuna Kulttuuritalo Axissa.

Elin Löf.

Vuoden nuori: Elin Löf

Perustelut: Vuoden nuori on kuvataideopintojensa ohessa ryhtynyt kuvittajaksi. Hän on kuvittanut kaksi lastenkirjaa; Lilla Liten flyttar in och ut (2019) ja Maggan året runt (2020). Maggan året runt -kirjasta hänet on yhdessä lastenkirjailija Ellen Strömbergin kanssa nimetty Runeberg Junior -palkintoehdokkaaksi.

Gunhild Berger seisoo ulkona omalla kotipihallaan Lillbyssä. Talvimaisema.

Gunhild Berger.

Kulttuuripalkinto Pedersöre-kello: Gunhild Berger

Pedersöre-kellon saa vuonna 2020 Gunhild Berger monivuotisesta työstään auktorisoituna oppaana Pedersöressä ja taidostaan elävöittää historiaa suullisella tarinankerronnalla. Lue lisää kultturipalkinnosta Tarinoiva opas saa Pedersören kulkttuuripalkinnon 2020.