Ajankohtaista Valtakunnallista Varautumispäivää vietetään 7.2.2024
6.2.2024
Logo för Beredskapsdagen 7.2. 2024. Tilläggstext: Beredskap är samspel.

Valtakunnallista Varautumispäivää vietetään 7.2.2024

Keskiviikkona 7. helmikuuta vietetään kansallista varautumispäivää. Teemapäivän tarkoitus on muistuttaa varautumisen merkityksestä ja saada ihmiset tekemään konkreettisia tekoja oman varautumisen eteen.

Varautumispäivää vietetään 7.2., koska järjestöjen ja virastojen yhteinen suositus on, että jokaisen kotitalouden tulisi olla varautunut vähintään 72 tunnin ajaksi. Tänä vuonna varautumispäivän teemana on ”Varautuminen on yhteispeliä”.

Varautumalla Pedersören kunta huolehtii, että kuntalaisille tärkeät palvelut toimivat myös häiriötilanteissa. Valmiuslain mukaan, kuntien tulee varautumaan häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. Häiriötilanteiden aikana palveluissa voi kuitenkin esiintyä katkoksia, mutta pyrkimyksenä on, että palvelut palautuvat normaaliksi mahdollisimman pian.

Pärjäätkö itsenäisesti 72 tuntia häiriötilanteen sattuessa? Kun hanasta ei tule vettä tai ruokakauppa on suljettu pitkittyneen sähkökatkon vuoksi, on hyvä varmistaa oma varautuminen ajoissa. Olisi hyvä, jos kotoa löytyisi aina vähintään kolmeksi vuorokaudeksi ruokaa, vettä ja lääkkeitä.

Varatuminen ja turvallisuus -sivulta löydät ohjeet omatoimisesta varautumisesta.