Ajankohtaista Tutustu Pedersöreen omaan tahtiisi
5.7.2023
Åliden -kotiseutumuseoalue. Hiekkatie, vanha mylly, vanha rakennus ja koivuja.

Ålidenin kotiseutumuseo on yksi paikallisopastukseen sisältyvistä kohteista.

Tutustu Pedersöreen omaan tahtiisi

Nyt voit tutustua Pedersören historiallisiin kohteisiin uudella tavalla. Tänä kesänä olemme sijoittaneet 14 QR-koodia eri puolille kuntaa. Koodien takana olemme piilottaneet tietoa paikan historiasta lyhyissä ääni- ja tekstitiedostoissa.

Kulttuuritalo Ax järjestää paikallisen opastuksen osana kunnan 675-vuotisjuhlavuotta. Ala-Ähtävän susikuoppa, Åliden Purmossa, Pössforsen Yli-Ähtävällä, kylämakasiini Lepplaksissa ja muistokivi Skrattlasissa ovat esimerkkejä opastukseen kuuluvista paikoista.

Päästäksesi kuuntelemaan tarinat, sinun tulee käydä kyseisen paikan päälle. Paikat löytyvät kartalta: Digital guide sommaren 2023.

Ota mukaan matkapuhelimesi, jolla skannaat QR-koodin. Kun skannaat koodin, sinut ohjataan ääni- tai tekstitiedostoon, josta saat tietoa paikan historiasta. 

Kun lähdet opastuskierrokselle ja skannaat QR-koodin, sinulla on mahdollisuus osallistua arvontaan. Olet mukana arvonnassa, jos vierailet vähintään kolmessa paikassa ja annat yhteystietosi QR-koodia skannatessasi.

Lisätietoja opastuksesta löytyy Opas23 -sivulta.

Hyvää matkaa!

Ohjeet: QR-koodin skannaamiseen voit käyttää esim. matkapuhelimesi kameraa.  Avaa kamera ja suuntaa se QR-koodin päälle.  Varmista, että koodi näkyy kameran näkökentässä. Kamera tunnistaa koodin ja tarjoaa mahdollisuuden avata linkki ehdottamalla esim. Avaa selaimessa. Napsauttamalla kehotusta voit avata halutun verkkosivun. Joissakin puhelimissa sinun on käytettävä Google Lens -sovellusta QR-koodin skannaamiseen.