Ajankohtaista Tiukemmat suositukset voimassa maaliskuun loppuun
26.2.2021

Tiukemmat suositukset voimassa maaliskuun loppuun

Suomen hallitus on päättänyt neuvotteluissaan 24.2. koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista. Linjauksen mukaan leviämisvaiheessa olevissa sairaanhoitopiireissä, kuten Pohjanmaalla, tulisi ottaa käyttöön leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset.

Valtakunnallisen linjauksen mukaisesti Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä suosittelee vahvasti, että yli kuuden henkilön kokoontumisia ei järjestetä. Suositus on voimassa 1.3.–31.3. ja koskee yksityistä toimintaa kaikissa ikäryhmissä. Kontaktien vähentämiseksi ryhmä suosittelee edelleen etätöiden tekemistä aina kun se on mahdollista, kasvomaskien täysimääräistä käyttöä ja taukoa aikuisten ryhmäharrastustoimintaan. Mahdolliset kokoontumista koskevat rajoitukset tekee aina aluehallintovirasto.

Kaikki Pohjanmaalla voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät täältä.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 2.3.2021 ja tarvittaessa jo aikaisemmin.

Myös Pohjanmaa valmistautuu poikkeusoloihin

Suomen hallitus valmistautuu toteamaan poikkeusolot. Jos poikkeusolot todetaan, otetaan käyttöön entistä tiukemmat rajoitukset kolmeksi viikoksi. Ehdotuksen mukaan 8.–28.3. välisenä aikana kiihtymis- ja leviämisvaiheiden alueilla ravintolat suljettaisiin (ruoan ulosmyynti sallittua), peruskoulun yläluokat ja toisen asteen oppilaitokset siirtyisivät etätyöskentelyyn ja yli 12-vuotiaiden lasten ryhmäharrastustoiminta voitaisiin alueen tilannekuvaan perustuvan harkinnan mukaan keskeyttää. Epidemialuokituksen mukaan Vaasan sairaanhoitopiiri on koronaviruksen leviämisvaiheessa. Jos hallitus toteaa poikkeusolot, aluehallintovirasto tekee rajoituksiin liittyvät päätökset.