Ajankohtaista Kouluverkosto tarkistetaan uudelleen
6.6.2019

Kouluverkosto tarkistetaan uudelleen

Pedersöre aloittaa uuden selvityksen kouluverkoston tulevaisuudesta. Selvityksen pitäisi olla valmis marraskuussa, ennen kunnanvaltuuston talousarviokokousta.

Tuorein strategia, koskien varhaiskasvatuksen, esikoulujen ja koulujen palveluverkostoa, valmistui kaksi vuotta sitten. Sen perusteella kunnanvaltuusto on pyytänyt lisäselvityksiä, muun muassa koska oppilastilastot osoittavat, että esimerkiksi Ähtävän alueella oppilasmäärä vähenee.

Samaan aikaan päivähoitopaikkojen kysyntä kasvaa merkittävästi kunnassa.

– Oppilasmäärän vähenemisen vuoksi tarvitsemme konkreettisempaa selvitystä, joka sisältää toimenpide-ehdotuksia kustannuslaskelmineen, opetusjohtaja Rolf Sundqvist sanoo.

Läpinäkyvyys on tärkeä

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta on nimittänyt työryhmän, johon kuuluu kaksi valtuutettua ja kaksi virkamiestä. Ryhmä vastaa selvityksen suunnittelusta. On tärkeää, että kaikille asianomaisille yksiköille annetaan mahdollisuus kommentoida.

– Kaikkien yksiköiden kanssa keskustellaan tulevista haasteista. Koulun henkilökunta saa tehdä swot-analyysejä omasta toiminnasta, sanoo Sundqvist.

Asukkaille annetaan myös mahdollisuus tutustua selvitykseen ennen kuin se on valmis. Koulutusjohtaja lupaa tiedotustilaisuuksia kylissä.

– Päätöksenteon läpinäkyvyys on tärkeä. Jos harkitsemme koulun lopettamista, on pelkurimaista, jos emme uskalla mennä kyseiseen kylään ja kysyä, mitä mieltä te olette. Emme piiloudu kirjoituspöydän taakse, sanoo Sundqvist.

Valmis marraskuussa

Aikataulu on tiukka. Tavoitteena on, että selvitys valmistuu marraskuussa.

Lautakunnan puheenjohtaja Christian Dahlin on valittu työryhmän puheenjohtajaksi. Ryhmään kuuluu myös suomenkielisen jaoston puheenjohtaja Tarja Häll ja varhaiskasvatusjohtaja Catarina Herrmans sekä opetusjohtaja Rolf Sundqvist. Ryhmä kutsuu tarvittaessa asiantuntijoita.

Teksti: Malin Henricson, tiedottaja

Lisätietoja: opetusjohtaja Rolf Sundqvist, rolf.sundqvist@pedersore.fi, puhelin 06-7850 250