Ajankohtaista Tarkennus hallituksen linjauksesta kokoontumisten rajoittamisesta
18.3.2020

Tarkennus hallituksen linjauksesta kokoontumisten rajoittamisesta

Pääministeri Marinin hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa.

Ministeriöihin ja virastoihin tulee nyt paljon kyselyjä hallituksen linjausten soveltamisesta käytännössä. Oikeusministeriö on koonnut vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin koskien linjausta: ”Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.” Nyt koottuja vastauksia täydennetään jatkuvasti.

Pääsääntö on se, että jokaisella aikuisella on vastuu noudattaa omaehtoisesti kokoontumisrajoituksia ja ohjeita sosiaalisen etäisyyden pitämisestä. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset niitä noudattavat.

Jotta koronaviruksen leviämistä voidaan hidastaa, ihmisten pitää vältellä sosiaalista kanssakäymistä mahdollisimman paljon. Näin on tehtävä, jotta suojataan riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä ja terveydenhuoltojärjestelmä ei ylikuormitu.

Valtioneuvosto päätti kokoontumisrajoituksista koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi 16.3.2020. Linjaukset ovat voimassa 13.4.2020 saakka. Tämä päätös saatettiin voimaan Aluehallintovirastojen määräyksillä 17.3.2020.

Oikeusministeriö: usein kysyttyjä kysymyksiä koronaviruksesta 

Aluehallintovirastot määräävät oppilaitokset suljettavaksi ja kieltävät yli 10 hengen yleisötilaisuudet (avi.fi)

Lähde: Valtioneuvosto