Ajankohtaista Pyörätien suunnittelu alkaa maantielle 741 Lillbyssä
25.8.2023
Ilmakuva Lillbyn kylästä. Kuvassa taloja, peltoja ja maantie.

Suunnitelman tavoitteena on parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikenneturvallisuutta nykyisen pyörätien jatkamisella molemmissa päissä.

Pyörätien suunnittelu alkaa maantielle 741 Lillbyssä

Nyt alkaa uuden tiesuunnitelman laatiminen maantien 741 parantamiseksi Lillbyssä. Suunnitelma koskee jalkakäytävän ja pyörätien rakentamista välille Sliipintie – maantie 7390 (Jepuantie).

Kyse on nykyisen pyörätien jatkamisesta molemmissa päissä. Tiesuunnitelmassa suunnitellaan uusi jalkakäytävä ja pyörätie Sliipintien liittymästä nykyiseen jalkakäytävään ja pyörätiehen, ja nykyisen väylän päättymispisteestä maantien 7390 (Jepuantie) liittymään saakka. Hankkeen pituus on noin 1,8 km. Tiesuunnitelman yhteydessä suunnitellaan myös tarpeelliset keskikorokkeet suojateille uuden sekä nykyisen jalkakäytävän ja pyörätien varrella ja nykyisen tievalaistuksen uusiminen koko suunnitteluvälille.

Maantie 741 on valtion omistama tie, joten Ely-keskus ja Pedersören kunta ovat allekirjoittaneet pyörätien suunnittelusopimuksen. Käytännössä sopimus tarkoittaa, että

valtio on tilaaja ja kunta rahoittaa sekä tiesuunnitelman että pyöräväylän rakentamisen. Ramboll vastaa tiesuunnitelman laatimisesta.

Alustavan aikataulun mukaan tiesuunnitelma valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä. Sen jälkeen tiesuunnitelma asetetaan nähtäville vuoden 2024 aikana. Hankkeen rakennusasiakirjat valmistuvat toukokuussa 2024.

– Sen jälkeen voimme pyytää tarjouksia, edellyttäen, että pyörätiehankkeelle annetaan määräraha vuoden 2024 talousarviossa, sanoo tekninen johtaja Yvonne Liljedahl-Lund.

Kuulutus tiesuunnitelmasta julkaistaan 25.8.2023 sivulla Valtion liikenneväylien suunnittelu.

Lisätietoja antaa:

  • Pedersören kunta, Yvonne Liljedahl-Lund, puh. 050–5545725, yvonne.liljedahl-lund@pedersore.fi
  • Ramboll Finland Oy, Tero Hakkola, puh. 040–5558497, tero.hakkola@ramboll.fi.