Ajankohtaista Pohjanmaalle 20 hengen kokoontumisrajoitus
1.12.2020

Pohjanmaalle 20 hengen kokoontumisrajoitus

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin Keski-Pohjanmaan (pl. Reisjärvi), Vaasan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen sairaanhoitopiireihin kuuluvien kuntien alueella järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Määräys on voimassa ajalla 2.12.–21.12.2020.

Tämä päätös korvaa ajalla 2.12.–21.12.2020 aluehallintoviraston 23.11.2020 antaman päätöksen.

Päätöstään tiukemmalle rajoitukselle AVI perustelee sillä, että rajoitusta tarvitaan koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi. Lisää tietoa Aluehallintoviraston yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten määritelmistä löytyy AVIN usein kysytyt kysymykset –palstalta.

Yksityistilaisuuksien järjestämisen ja niihin osallistumisen suhteen Pohjanmaalla on edelleen voimassa koronakoordinaatioryhmän aikaisemmin antama suositus enintään 20 hengen tilaisuuksista.