Koulut ja Pedersöre gymnasium

Pedersören kouluissa olemme varautuneet opetuksen antamiseen turvallisessa ympäristössä myös sähkökatkojen ajan. Peruskoulussa opetus järjestetään lähiopetuksena, ja lukiossa opetus voidaan järjestää joko lähiopetuksena tai etäopetuksena. Henkilökunta on varautunut mahdollisiin tuleviin sähkökatkoihin ja on tarvittaessa yhteydessä huoltajiin.

Koulukuljetukset järjestetään sähkökatkon aikana normaalisti. Mikäli sähkökatko johtaisi haasteisiin kouluruoan valmistamisessa, saavat lapset ja nuoret tähän tilanteeseen varattua ravintoa. Mahdolliset allergiat ja erikoisruokavaliot huomioidaan tässäkin tapauksessa. 

Aamu- ja iltapäiväkerhotoiminta esikoululaisille ja 1–2-luokkalaisille järjestetään mahdollisen sähkökatkon aikana normaalisti.

Käymme koulussa keskustelua lasten ja nuorten kanssa mahdollisien sähkökatkojen aiheuttamista tilanteista ja toimintatavoista. On hyvä, että tätä keskustelua käydään myös kotona.

Toimintamme mahdollisissa sähköpulan aiheuttamissa sähkökatkoissa perustuu Opetushallituksen ohjeistukseen. Lisätietoja voitte lukea tästä: Varautuminen sähköpulaan varhaiskasvatuksessa, opetuksessa ja koulutuksessa.

Koulun rehtori antaa tarvittaessa lisätietoja.