Ajankohtaista Pedersöre sijoittaa Fastighets Ab Fresh Pedersören osakepääoman korottamiseen
16.2.2021

Pedersöre sijoittaa Fastighets Ab Fresh Pedersören osakepääoman korottamiseen

Kunnanvaltuusto myönsi 490 000 euron lisämäärärahan osakkeiden ostamiseen ja päätti samalla merkitä Fastighets Ab Fresh Pedersören osakkeita lisämäärärahaa vastaavan summan edestä. Päätös on edellytyksenä Fresh Servant -yhtiön Edsevössä vuokraaman kiinteistön suunnittelemalle laajentamiselle.

Fresh Servant, Pedersören kunta ja Bygg Tech Mäenpää perustivat Fastighets Ab Fresh Pedersören vuonna 2011. Tällä hetkellä kunta ja Fresh Servant omistavat kumpikin 49 % yhtiön osakkeista ja Mäenpää Rakennus Oy:n konkurssipesä omistaa 2 % osakkeista. Yhtiö on rakentanut toimitilat, joita Fresh Servant vuokraa.

Yhtiö suunnittelee nyt uutta noin 6 500 m2 :n lisärakennusta, joka tulee maksamaan kiinteistöyhtölle 7–8,0 miljoonaa euroa. Pääasiallinen rahoitus koostuu lainasta, jonka Fresh Servant takaa, mutta merkittävää omaa rahoitusosuutta tarvitaan silti. Ajatuksena on, että kiinteistöyhtiön osakepääomaa korotettaisiin 1,0 miljoonaa. Pedersören kunnan osalta se tarkoittaisi 490 000 euron osakepääomasijoitusta.

Kiinteistöyhtiö lunastaisi samalla tonttialueen noin 100 000 eurolla siten, että nettokassavirta olisi noin 335 000. Osakassopimus päivitetään koskemaan myös lisäsijoitusta niin, että Fresh Servantilla on vuokra-aikana oikeus lunastaa muut osakkaat ulos sijoitetun pääoman 4 %:n vuotuista tuottoa vastaan. Fresh Servant sitoutuu vuokraamaan valmistuvat tilat niin, että vuokra kattaa kiinteistöyhtiön lainakustannukset, vakuutusmaksut ja kiinteistöveron. Vuokralainen maksaa muut käyttökustannukset.

Ajankohtaisen yhteensä yli 20 miljoonan euron sijoituksen myötä Fresh Servantin työntekijöiden määrä nousee 700 henkilöön ja liikevaihto nousee yli 100 miljoonaan.