Ajankohtaista Östensön päiväkoti avaa ennenaikaisesti – moduulitalossa
12.10.2021
Östensön koulupiha kuvattuna lennokkeella. Koulukiinteistö vasemmalle, keskellä on sorakenttä, joka toimii jalkapallokenttänä. Myös Bryggan-kiinteistö näkyy kuvassa.

Moduulitalo sijoitettaisiin suunnitelmien mukaan sorakentälle Östensö skolan viereen.

Östensön päiväkoti avaa ennenaikaisesti – moduulitalossa

Pedersöre voi toteuttaa suunnitelmat koskien uuden päiväkodin perustamista Östensöön ennenaikaisesti, väliaikaisella ratkaisulla. Edellyttäen, että valtuusto myöntää tarvittavan lisärahoituksen, tammikuussa avataan 12–16 paikkainen sisarusryhmä Östensön koulupihalle asennettavassa moduulissa.

Uuden päiväkotiosaston on tarkoitus palvella perheitä eri puolilta kuntaa.

Moduuliyksikkö on nopea ja käytännöllinen ratkaisu, kun Pedersöressä tarvitaan lisää päivähoitopaikkoja. Ähtävällä, Purmossa ja Kolpissa sijaitsevat päiväkodit ovat täynnä, ja uusia päivähoitopaikkahakemuksia tulee jatkuvasti kunnan varhaiskasvatusosastoon.

Tilanne on pakottanut kunnan virkamiehet ajattelemaan luovasti. Suunnitelmien mukaan Östensön koulukiinteistöstä on tarkoitus tehdä päiväkoti, kun Pännäisiin rakennettava uusi koulu on valmis ja Östensön oppilaat muuttavat sinne. Mutta koska päivähoitopaikkoja tarvitaan nopeasti lisää, uuden päiväkodin rakenteiden luominen Östensölle on tarkoituksenmukaista jo nyt. Toiminta alkaa toki tilapäisessä, vuokratussa moduulissa kunnes koulukiinteistö on saatavilla.

Aikataulu on tiukka. Uuden osaston on määrä aloittaa toimintansa 3. tammikuuta 2022. Päiväkotiin tulee 12–16 paikkaa 1–4-vuotiaille lapsille. 200 neliön moduuli sijoitetaan koulupihan sorakentälle.

Kunnanhallitus hyväksyi suunnitelmat maanantaina pidetyssä kokouksessaan. Valtuusto ottaa kantaa tarvittavaan vajaan 130 000 euron lisärahoitukseen kokouksessaan 18. lokakuuta.

Uuden päiväkotiosaston on tarkoitus ottaa vastaan lapsia eri puolilta kuntaa.

– Kuka tahansa voi hakea hoitopaikkaa sieltä. Myöhemmin on mahdollista muuttaa kotikylän päiväkotiin, kun kouluikä lähestyy, kertoo varhaiskasvatuksen johtaja Catarina Herrmans.

Väliaikaisesta ratkaisusta huolimatta moduuli on täysivertainen päiväkotiosasto.

– Moduulissa on lattialämmitys ja se kalustetaan uusilla huonekaluilla ja sänkykaapeilla, aivan kuten tavallisessa päiväkodissa, Herrmans sanoo.

Toimintaa johtaa varhaiskasvatuksen opettaja ja lapsenhoitaja. Rekrytointi on käynnissä.

Pihalla, niin sanotussa Bryggan-kiinteistössä, on jo päiväkotiosasto, joka hallinnollisesti kuuluu Dressinen-päiväkotiin. Myös moduulitalon uusi ryhmä toimii hallinnollisesti Dressinen-päiväkodin alaisuudessa.

Pitkän tähtäimen suunnitelman mukaan Östensön päiväkoti avautuu koulukiinteistössä 1.1.2024. Silloin päiväkodissa on kolme osastoa.

– Mutta kaksi osastoa avataan siis suunnitelmien mukaan jo vuodenvaihteesta lähtien, huomauttaa Herrmans.