Ajankohtaista Noudatathan suosituksia ja hakeudut herkästi testeihin!
20.1.2021

Noudatathan suosituksia ja hakeudut herkästi testeihin!

Viimeisen viikon aikana koronavirustartuntoja on esiintynyt runsaasti ympäri Pohjanmaata.
– Keinot on otettava vakavasti, jotta siirtymiseltä epidemian leviämisvaiheeseen vältytään, painottaa Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja Marina Kinnunen.

 

Jo liki viikon ajan ilmaantuvuusluku Pohjanmaalla on pysynyt korkealla noin 65:ssä. Todetuista tartuntatapauksista kuitenkin noin 80 prosenttia on saatu jäljitettyä tiedettyihin tartuntaketjuihin, mikä on hyvä asia. Tiistaina 19.1. kokoontunut Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä ryhmä päätti luopua kuntakohtaisesta ilmaantuvuuslukujen raportoinnista, sillä etenkin pienten kuntien kohdalla jo muutama todettu tapaus on nostanut lukua huomattavasti ja aiheuttanut hämmennystä. Vastedes ryhmä raportoi ainoastaan alueen yhteisestä ilmaantuvuusluvusta ja tarpeen vaatiessa tarkentaa aluetta pohjoisen, keskisen ja eteläisen osalta, jos tilanne alueella vaihtelee.

Pohjanmaan alueella voimassa olevat rajoitukset ja suositukset ovat luettavissa Vaasan keskussairaalan verkkosivuilta. Niihin ei tehty muutoksia tiistaina 19.1. kokouksessa. Ryhmä muistuttaa väestöä suositusten huolellisesta noudattamisesta, jotta siirtymiseltä epidemian leviämisvaiheeseen vältytään.

Seuraavan kerran Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kokoontuu tiistaina 26.1.2021 ja tarvittaessa jo aikaisemmin.

Pohjanmaan koronatilanteen tunnusluvut kootusti

Epidemian vaihe Pohjanmaalla: kiihtymisvaihe (keskiviikko 20.1.2021)  

Alueellinen ilmaantuvuus (14 vrk): 63 (keskiviikko 20.1.2021)

Koronavirustartuntojen määrä yhteensä: 1463 (keskiviikko 20.1.2021)

Positiivisten näytteiden osuus (viimeisin viikko, keskiarvo): 6,46 %