Ajankohtaista Kyrkoby skolan remontti vaatii lisäselvityksiä
27.6.2019

Kyrkoby skolan remontti vaatii lisäselvityksiä

Kombinerad bild av Kyrkoby, Bennäs och Östensö skolor
Tekninen osasto selvittää kahden kouluhankkeen yhdistämistä yhteiseksi hankkeeksi, tarkoittaen uuden koulun rakentamista Kyrkobyn, Pännäisten ja Östensön koulujen oppilaille.

Kyrkobyn skolan lisärakentamisen ja kunnostamisen kustannusarvio kallistuu reilusti. Siksi selvitetään kunnostamisen laajuutta.

Rakennushankeen budjetti on 4,5 miljoonaa euroa. Nykyisten arvioiden mukaan kustannukset nousevat yli seitsemään miljoonaan euroon.

Kunnanhallitus päätti keskiviikkona, että remontin laajuutta on tarkasteltava. Tämä johtaa projektin viivästymiseen ainakin kaksi kuukautta.

– Selvitämme, millä tavalla ja millä toimenpiteillä voidaan viedä projekti loppuun hyvällä tuloksella, sanoo kunnanjohtaja Stefan Svenfors.

Samalla suunnitellaan uutta koulua Östensön ja Pännäisten alueelle. Tämän hankkeen kustannusarvio on myös seitsemän miljoonan euron luokkaa. Kahden kouluhankkeen hintalappu olisi siis yhteensä noin 14 miljoonaa euroa.

– Se on liikaa, sanoo Svenfors.

Keskiviikkona kunnanhallitus päätti, että tekninen osasto selvittää kahden kouluhankkeen yhdistämistä yhteiseksi hankkeeksi, tarkoittaen uuden koulun rakentamista Kyrkobyn, Pännäisten ja Östensön koulujen oppilaille.

– Emme ole keskustelleet koulurakennuksen sijoituspaikasta. On tärkeää selvittää, onko tämänkokoinen koulu pedagogisesti järkevä ja millaisista tilantarpeista puhutaan. Onko se edes mahdollista toteuttaa? sanoo Svenfors.

Kolmen koulun oppilasmäärän perusteella yhteisellä koululla olisi noin 360–400 oppilaita, esikoulu mukaan lukien.

Lisätietoja: kunnanjohtaja Stefan Svenfors puh 050-512 0420, stefan.svenfors@pedersore.fi