Ajankohtaista Kuka leipoo kunnan juhlaleivoksen?
17.2.2023
Kakku, jossa on Pedersören juhlavuoden logo, teksti Pedersöre anno 1348.

Pedersöressä etsitään kunnan juhlaleivoksen reseptiä. Kilpailun osallistujia pyydetään perustelemaan, miten leivonnainen liittyy juhlavuoteen.

Kuka leipoo kunnan juhlaleivoksen?

Pedersöre viettää tänä vuonna 675-vuotiasjuhlaansa ja sen kunniaksi kunta käynnistää kilpailun juhlaleivoksen reseptin kehittämiseksi.

Sekä kotileipurit että ammattileipurit (ei leipomot) ovat tervetulleita osallistumaan kisaan. Leivonnaisen tulee jollain tavalla kytkeytyä juhlavuoteen ja kunnan pitkään historiaan. Sitä tulee olla helppo leipoa suurissakin määrissä, ja reseptin tulee olla helposti muunneltavissa myös laktoosittomaksi ja gluteenittomaksi.

Kilpailuaika on 17.2.–12.3.2023. Kilpailuun osallistutaan lähettämällä kunnalle resepti valmistusohjeineen. Sen oheen liität kuvan leivonnaisestasi ja perustelut sille, miten leivos liittyy Pedersören juhlavuoteen.

Lähetä kilpailuehdotuksesi osoitteeseen malin.henricson@pedersore.fi viimeistään 12.3.2023 klo. 23.59.

Kuvien ja reseptien perusteella osa kilpailutöistä etenee finaalikierrokselle, jolloin raati maistaa leivonnaisia sokkotestissä. Finalistit leipovat oman leivonnaisen maistelua varten. Loppukierroksen aikataulu ilmoitetaan suoraan finaaliin selvinneille.

Tuomaristo arvioi seuraavat tekijät:

  • maku
  • ulkonäkö
  • yhteys Pedersören 675-juhlavuoteen
  • tarkoituksenmukaisuus

Osallistumalla kilpailuun leipurit hyväksyvät, että voittajaresepti julkistetaan ja että sitä voidaan muunnella ammattimaisen leipomon leivontaprosessiin sopivaksi.  Kunta pyytää leipomoilta tarjouksia, niin että juhlaleivonnaisia voidaan tarjoilla syksyksi suunnitellun juhlakonsertin yhteydessä.

Voittaja saa kunniaa ja mainetta sekä 200 euron lahjakortin itse valitsemansa tuotteen tai palvelun hankkimiseksi (esim. ravintolaan).

Tavoitteena on, että voittaja ja resepti julkistetaan yleisölle ennen äitienpäivää ja kevään muita juhlia.

Lisätietoja antavat kulttuuri- ja hyvinvointipäällikkö Ulrika Stenmark, ulrika.stenmark@pedersore.fi, 06-7850 284 tai tiedottaja Malin Henricson, malin.henricson@pedersore.fi, 050-574 8799.