Ajankohtaista Korona-tilannepäivitys 16.3.
16.3.2020

Korona-tilannepäivitys 16.3.

Kunnan johtoryhmä kokoontui maanantai-aamuna ja päätti toimenpiteistä, joiden tarkoituksena on hidastaa koronaviruksen leviäminen ja suojata riskiryhmiin kuuluvia.

Yleisesti ottaen jokaisen tulee noudattaa harkintaa ja miettiä, mitä voimme itse tehdä tartuntojen vähentämiseksi. Käytä tervettä järkeä äläkä altista itseäsi tai muita tilanteisiin, joissa tauti voi päästä leviämään.

Tilanne muuttuu tunti tunnilta, siksi kehotamme kaikkia kuntalaisia seuraamaan THL:n verkkosivuja www.thl.fi, mistä saa ajankohtaista tietoa. 

Osa kunnan toiminnasta supistetaan

MI:n toiminta

Maanantain (16.3.) kansalaisopistokurssit on peruttu. Osallistujat saavat tiedon henkilökohtaisella tekstiviestillä. Kansalaisopiston toiminnasta jatkossa tiedotetaan tämän päivän aikana. Menneenä viikonloppuna MI ei järjestänyt kursseja.

Urheilulaitokset

Sportiksen urheiluhalli ja kuntosali suljetaan maanantaina 16.3. ja pidetään suljettuna kuukauden loppuun. Sama koskee Lappforsin hiihtomajaa.

Koulut ja päiväkodit

Toiminta jatkuu normaalisti tällä hetkellä. Haluamme selventää, että lapset, nuoret ja opiskelijat jotka palaavat ulkomaanmatkalta, eivät saa palata päivähoitoon tai kouluun 14 päivän ajaksi heti ulkomailta palattuaan. Sopikaa etäopetuksesta koulun rehtorin kanssa.

On puhuttu koulujen ja päiväkotien sulkemisesta ehkäisevässä tarkoituksessa. Lainsäädännön mukaan koulujen ja päiväkotien sulkemisesta päättää Aluehallintovirasto tai tartuntatautien torjunnasta vastaava viranomainen.  Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirastossa tämä merkitsee sosiaali -ja terveyslautakuntaa, käytännössä torjuntatautilääkäriä.

Käyntejä vältettävä

Pyydämme asiakkaitamme hoitamaan asiansa ensisijaisesti puhelimella tai sähköpostilla. Muita kuin välttämättömiä käyntejä kunnantalolla tulisi välttää.

Päätöksenteko

Kunnanvaltuuston kokous 30. maaliskuuta on peruttu. Kunnanhallitus kokoontuu toistaiseksi suunnitelmien mukaan, mutta muutamme joitakin kokouskäytäntöjä taudin leviämisen ehkäisemiseksi.

Kokoukset muualla kuin kunnantalossa

Kunnan työntekijät osallistuvat mahdollisuuksien mukaan toisaalla järjestettäviin kokouksiin sähköisiä apuvälineitä käyttäen.

Yleiset kokoukset

Ähtävän alueen kouluverkkoa koskeva tiedotustilaisuus 31.3.2020 on peruttu.

Kansallisia ohjeita päivitetään

Hallitus kertoo tänään uusista ohjeista kouluille, varhaiskasvatukselle ja opetustoiminnalle. Mikäli ohjeet vaikuttavat Pedersören kunnan toimintaan, päivitämme ohjeitamme sen jälkeen.

Johtoryhmä 16.3.