Ajankohtaista Klooraus alkaa – Ähtävän juomavesi on edelleen keitettävä 
18.10.2023

Klooraus alkaa – Ähtävän juomavesi on edelleen keitettävä 

Kallan Ympäristöterveyden antama keittokehotus vesiyhtiö Esse Vattenin asiakkaille jatkuu. Muutamissa Lappforsin kylissä keittokehotus on peruttu.

Ähtävän vesiyhtiö Esse Vatten toimittaa talousvettä Ala-Ähtävälle, Ähtävälle, Bäckbylle ja Lappforsille Pedersöressä, sekä muutamalle taloudelle Evijärvellä. Kallan Ympäristöterveys on tänään keskiviikkona 18.10 ottanut viisi (5) kpl talousvesinäytettä eri näytteenottopisteistä. Näytteet on lähetetty laboratoriolle analysoitavaksi. Ensimmäiset analyysitulokset valmistuvat huomenna torstaina 19.10.2023.

Kallan Ympäristöterveyden mukaan, kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on edelleen keitettävä vähintään 5 – 10 minuuttia.

Esse vattenin tiedon mukaan asukkaat seuraavissa kylissä: Vitsjö, Kiisk, ”Laami”, Hjulfors ja Kattilakoski eivät saa talousvettä romahtaneesta kaivosta, vaan he saavat talousvedensä kokonaisuudessaan toisesta raakavesikaivosta. Näiden tietojen perusteella keittokehotus ei koske Vitsjön, Kiiskin, ”Laamin”, Hjulforsin ja Kattilakosken talouksia.

Vesiyhtiö tulee aloittamaan talousveden klooraamisen ja vedessä tulee esiintymään kloorin hajua, sekä mahdollinen sivumaku. Kloori tappaa haitalliset mikrobit. Veden kloori ei aiheuta terveyshaittaa vaan turvaa talousveden mikrobiologisen laadun. Vedellä voi peseytyä normaalisti. Astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on pesemisen jälkeen kuivattava huolellisesti.

Talousveden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Kallan Ympäristöterveys tiedottaa ensimmäisistä näytetuloksista huomenna torstaina 19.10.2023.

Lisätietoja antavat:

Annika Porthin
Ympäristöterveydenhuollon päällikkö
050 502 2049

Susanne Jankens
Terveystarkastaja
050 302 9079