Ajankohtaista Hevonen ja tallipaikka on rekisteröitävä
3.12.2020
Hevonen.

Hevonen ja tallipaikka on rekisteröitävä

Hevosten ja hevoseläinten omistajien on viimeistään nyt tehtävä ilmoitus valtakunnalliseen eläintenpitäjärekisteriin. Rekisteriin on ilmoitettava eläimen omistajan tai hevosen hoitajan (eläintenpitäjän) ja pitopaikan tiedot. Lisäksi on ilmoitettava, missä tarkoituksessa hevosia pidetään.

Asiasta säädetään maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa hevoseläinten tunnistamisesta 222/2017, joka tuli voimaan 20. huhtikuuta 2017.

Ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia, joilla on vähintään yksi hevonen, poni, aasi tai seepra tai näiden risteytys, kuten muuli ja seepra-aasi.

Ilmoitukset on tehtävä rekisteriin viimeistään 31.12.2020, mikä tarkoittaa, että aika käy vähiin heiltä, jotka eivät ole vielä tehneet ilmoitusta.

Eläintenpitäjärekisterin sähköinen asiointipalvelu on tilapäisesti suljettu. Hevoseläinten pitoon liittyvät tiedot voi sen sijaan ilmoittaa paperilomakkeilla Pedersören maaseututoimistoon.

Lisätietoja on Ruokaviraston verkkosivustolla, Hevoseläimen pitäjän ja pitopaikan rekisteröinti.

Hevoseläimen rekisteröiminen Hippos-tietokantaan ei korvaa ilmoitusta eläintenpitäjärekisteriin.

HUOM: Jos tallissa on vähintään 6 hevosta tai hevoseläintä, vaikka vain yksityiseen tarkoitukseen, on tehtävä ilmoituksen laajamuotoisesta eläintenpidosta myös Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirastolle.

Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Pedersören maaseututoimistoon. Lisätietoja antavat maaseutupäällikkö Jenny Sundkvist 044 7557 157 ja kanslisti Maria Björkgård 044 7557 159.