Ajankohtaista Esse Vattenin juomavesi on edelleen keitettävä
24.10.2023
Informationsskylt utanför Miljöhälsan Kallans lokal på Ekovägen i Jakobstad. Information om hälsoinspektion och veterinärvård.

Esse Vattenin juomavesi on edelleen keitettävä

Kallan Ympäristöterveys otti kaksi (2) kpl talousvesinäytettä Esse vattenin johtoverkostosta eri näytteenottopisteistä 23.10.2023. Näytteissä ei ole todettu koliformisia bakteereja eikä E.coleja.

Enterokokkien näytetulokset eivät vielä ole valmistuneet ja niistä tiedotetaan erikseen.

Kallan Ympäristöterveys tiedottaa, että kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on edelleen keitettävä vähintään 5–10 minuuttia.

Vesiosuuskunta jatkaa talousveden klooraamista ja vedessä esiintyy kloorin hajua. Myös sivumakua voi esiintyä. Kloori tappaa haitalliset mikrobit. Veden kloori ei aiheuta terveyshaittaa vaan turvaa talousveden mikrobiologisen laadun. Vedellä voi peseytyä normaalisti. Astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on pesemisen jälkeen kuivattava huolellisesti.

Talousveden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Keittokehotus ei koske niitä kyliä, joista viime viikolla tiedotettiin.

Ähtävän vesiyhtiö Esse Vatten toimittaa talousvettä Ala-Ähtävälle, Ähtävälle, Bäckbylle ja Lappforsille Pedersöressä, sekä muutamalle taloudelle Evijärvellä.

Lisätietoja antavat:

Maria Lassus-Jensen, vs. ympäristöterveydenhuollon  päällikkö, 050 3708053

Susanne Jankens, terveystarkastaja, 050 3029079