Ajankohtaista Ähtävän vesiyhtiön juomavesi on edelleen keitettävä
20.10.2023
Säiliö, jossa lukee VATTEN (vesi).

Ähtävän vesiyhtiön juomavesi on edelleen keitettävä

Kallan Ympäristöterveys ottaa uudet näytteet Ähtävän johtoverkostosta maanantaina 23.10.2023 ja keittokehotus on edelleen voimassa, lukuunottamatta niistä kyliä, joista aikaisemmin on tiedotettu, että asia ei koske, toisin sanoen Vitsjö, Kiisk, Lamabacka, Hjulfors och Kattilakoski.

Kallan Ympäristöterveys otti viisi (5) kpl talousvesinäytettä eri näytteenottopisteistä 18.10.2023. Näytteissä ei ole todettu enterokokkeja.

Kun raakavesikaivo romahti, se suljettiin pois vesijohtoverkostosta. Tämä aiheutti sen, että vesiverkoston paine laski. Verkoston painemuutoksia voi vaikuttaa vedenlaatuun. Tapahtuman luonne ja siihen liittyvät riskit huomioon ottaen Kallan Ympäristöterveys katsoo, että talousveden laatu on varmistettava lisänäytteenotolla ennen kuin keittokehotus voidaan poistaa. 

Kallan Ympäristöterveys tiedottaa tiistaina 24.10.2023 E.colien ja koliformisten bakteerien tuloksista. Enterkokkien tuloksista tiedotetaan viimeistään torstaina 26.10.2023.

Ähtävän vesiyhtiö (Esse Vatten) toimittaa talousvettä Ala-Ähtävälle, Ähtävälle, Bäckbylle ja Lappforsille Pedersöressä, sekä muutamalle taloudelle Evijärvellä.

Lisätietoja antavat:

Annika Porthin                                                      Susanne Jankens
Ympäristöterveydenhuollon päällikkö                       Terveystarkastaja
050 502 2049                                                       050 302 9079