Ajankohtaista lapsille ja nuorille Ronja tutustui työelämään kunnantalolla
Teini-ikäinen pitkätukkainen tyttö istuu pöydän ääressä ja työskentelee tietokoneella.

Ronja tutustui työelämään kunnantalolla

Pedersöre gymnasiumin oppilailla oli työelämään tutustumisjakso maanantaina ja tiistaina 17. ja 18. lokakuuta. Ronja Hägglund Ähtävältä teki TET-jaksonsa Pedersören kunnantalolla.

TET-jakson, eli työelämään tutustumisjakson, aikana oppilaat saavat mennä valitsemaansa työpaikkaan ja tutustuvat siellä työelämän toimintaan. Pedersöressä 9-luokkalaisilla on kaksi TET-viikkoa, yksi syksyllä ja yksi keväällä. Lukion oppilailla on kaksi TET-päivää.

Ronja kertoo, että koulun opinto-ohjaaja vinkkasi, että TET-paikka voisi löytyä esimerkiksi kunnantalolta. Ronja puhuin henkilöstöpäällikön Sofia Grönhagen kanssa ja sai häneltä luvan tulla kunnantalolle tekemään TET-jaksonsa.

– Sofian kanssa kiersimme kunnantaloa ja tapasin työntekijät, ja he kertoivat minulle työtehtävistään. Olen myös saanut tehdä töitä tietokoneella, sekä numeroiden että tekstien kanssa, sanoo Ronja.

– Olen oppinut jonkin verran mitä kunnantalolla tehdään, mutta mielestäni on aika vaikea käsittää, miten kaikki liittyy yhteen. Oikeastaan TET-jakson pitäisi olla pidempi kuin kaksi päivää, jotta saisi paremman käsityksen siitä, mitä työ oikein pitää sisällänsä. Mielestäni minut otettiin hyvin vastaan ja olen tyytyväinen TET-paikkaani.

Teksti: Hallinto-osasto, Carina Wärn, Ronja Hägglund