Ajankohtaista lapsille ja nuorille Lapsiparlamentti kokoontuu keskustelemaan hyvinvoinnista
15.11.2023
Kuvassa näkyy lasten jalkoja ja tekstiruutu, jossa lukee ruotsiksi: Lapsen oikeuksien viikko.

Lapsiparlamentti kokoontuu keskustelemaan hyvinvoinnista

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 20.–26.11.2023 teemalla Lapsella on oikeus hyvinvointiin. Osana teemaviikkoa Pedersören lapsiparlamentti kokoontuu kunnantalolla. Keskiviikkona 22. marraskuuta pidetyssä kokouksessa keskustellaan lasten hyvinvoinnista yleisellä tasolla ja sen lisäksi erityisesti tämän vuoden kouluterveyskyselyksen tuloksista.

Tapahtumaan osallistuu myös Pohjanmaan hyvinvointialueen Pedersöressä työskentelevät koulupsykologit ja koulukuraattorit.

Tämä on neljäs kerta, kun Pedersören nuorisotoimisto järjestää lapsiparlamentin. Jokainen koulu on voinut valita kokoukseen kaksi edustajaa vuosiluokilta 5 ja 6.

Lapsen oikeuksien viikon huomioiminen on yksi osa Suomen Unicefin Lapsiystävällinen kunta -mallin mukaista kehitystyötä, jota Pedersören kunta tekee.

Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20.11 ja on nykyään vakiintunut liputuspäivä. Lapsen oikeuksien viikko on lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietettävä teemaviikko, jolla lisätään lapsen oikeuksien tunnettuutta. Sen järjestää lapsen oikeuksien kansallinen viestintäverkosto.

Lue lisää lapsen oikeuksista teemasivulla: Lapsiystävällinen kunta.