Ajankohtaista lapsille ja nuorille Hoppetossanin lempiruoka lounaaksi tällä viikolla
21.3.2024
Lautanen, jossa oli iso peruna, neljä lihapullaa, salaattia, loraus puolukkahilloa ja näkkileipää voilla.

Hoppetossan päiväkodin lasten mielestä lihapullat maistuvat tosi hyvältä.

Hoppetossanin lempiruoka lounaaksi tällä viikolla

Tällä viikolla tarjoillaan Hoppetossan -päiväkodin lempiruokaa lounaaksi kaikissa päiväkodeissamme ja kouluissamme. Lapset ovat ehdottaneet suosikkiruokiaan, ja Sursik skolan keskuskeittiö on kuunnellut ja toteuttanut.

Tiistaina ruokalistalla oli lihapullia ja perunoita. Viikon muina päivinä tarjoillaan kasvispihvejä, sitruunanmakuista kalaleikettä, broilerikiusausta ja lohikeittoa.

Kysymällä suosikkiruuasta keskuskeittiö haluaa antaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden olla mukana päättämässä, mitä lounaaksi syödään. Tämä on osallistumista lapsiystävällisessä hengessä.

Lempiruokalajeja ei ole tarjolla joka viikko – silloin syötäisiin spagettia lihakastikkeella, hampurilaisia, pizzaa, ranskalaisia ja kebabia, riisipuuroa, lihapullia, nugetteja ja perunasose-lihalaatikkoa viikosta toiseen.

Sursik-keittiössä työskentelevän Anjan mielestä on hienoa, että lapset alkavat miettiä enemmän ruokaa ja sen alkuperää. Joskus keittiöön tulee myös ehdotuksia uusista ruokalajeista, joita testataan. Viime syksynä ruokalistalla oli esimerkiksi hampurilaisia.

Sääntönä on, että toivomukset eivät saa koostua vain pizzasta ja hampurilaisista. Viikon valikoimassa tulisi olla keitto, laatikko ja kastike.

Teksti & kuva: Malin Henricson, kunnan tiedottaja