Ajankohtaista lapsille ja nuorille Forsbyn frisbeegolfrata lähti liikkeelle koulutehtävästä
1.11.2022
Elever står på rad och kastar frisbee mot en korg.

Forsbyn frisbeegolfrata lähti liikkeelle koulutehtävästä

Keväälla 2022 Forsby koulussa 5–6. luokkien oppilailla oli projekti demokratiasta. Yksi harjoituksista oli kirjoittaa anomus Pedersören kunnalle. Aiheena oli frisbeerata Forsbyyn keskustaan. Oppilaiden mielestä tämä idea oli hyvä ja realistinen. Tämä johti siihen että oppilaat tekivät oikean anomuksen.

Ensimmäinen askel oli kuitenkin tarkistaa maanomistajan, Forsby på toppen-yhdistyksen kanssa, jos idea oli toteuttavissa. Yhdistyksen puheenjohtaja Mats Joskitt ilmoitti että he olivat positiivisia suunnitelmiin. 

Tämän jälkeen oppilaat tekivät kenttäsuunnitelman jossa pohdittiin missä olisi hyvät paikat koreille. 

Jotta anomus olisi hyvä oppilaat kutsuivat vieraaksi kunnanvaltuutettu Viktor Kock joka auttoi oppilaat anomuksen tekemisessä. Sen jälkeen anomus lähetettiin kunnan liikuntasihteerille Pontus Backlundille. Hänen mielestä idea oli hyvä ja perusteet olivat hyvät ja hän lupasi maksaa kolme kuudesta korista.  Muut korit maksoi koulun Hem och Skola ry-yhdistys sekä Helmer Stens fond, yksi koulun rahastoista.

Kesällä korit tilattiin ja betonipilarit haettiin kunnan varastosta. 13.10 oppilaat ottivat lapiot käteen ja kaksi tuntia myöhemmin kaikki kuusi Frisbeekoria olivat paikalla. 

Nyt Forsbyyn keskustassa löytyy frisbeerata kuudella korilla. Rata kierretään kori korilta mutta jos haluaa korit voi kiertää miten haluaa oman mielen mukaan.

Tervetuloa! 

Teksti & kuva: Forsby skola