Metsä

Runoilijoiden polku - retkikohde isoille ja pienille

Luontopolku Runoilijoiden polku kulkee Lappforsin Kiisk-kylän maisemissa. Kunnan 50 km pitkä vaelluspolku Saukonreitti ohittaa myös Kiiskin kylätalon, josta n. 5 km pitkä luontopolku alkaa. 

Luontopolun varrelle on pystytetty opastetauluja, joissa on kirjailijapariskunnan Hjalmar Krokforsin ja Viola Renvallin runoja sekä tietoa alueen kasvillisuudesta ja elämistöstä. Polku on helppokulkuinen kylätalolta Bockabron sillalle (sopii myös lastenvaunuille), kun taas polun muilla osilla tarvitaan mukavat ja tukevat kengät. Sillan kohdalla on tulisija ja laavu ja sillalla on penkkejä ja pöytiä. Sillalta voi myös onkia.

Kirjailijat Hjalmar Krokfors ja Viola Renvall asuivat Kiiskissä muutaman vuoden ajan, kun Hjalmar oli kylän kansakoulun opettaja. Kirjailijat puhuivat Bockabron-sillalle menevästä polusta nimellä "Kärleksstigen" (rakkauden polku). Kylätalossa on pystytetty kiinteä näyttely pariskunnan elämästä valokuvilla, esineillä ja kirjoilla, jotka pariskunnan lapset ym. ovat lahjoittaneet kylälle. Kyläkoti on auki vain sopimuksen mukaan.

Näyttely ja Runoilijoiden polku avattiin juhlallisin menoin runon ja suven päivänä 6.7.2012.

Kartta