Kulttuuritarjonta

Pedersörellä on rikas kulttuurielämä ja paljon aktiivisia yhdistyksiä. Yhdistysrekisteristämme löydät yhdistysten yhteystiedot ja myös linkit yhdistysten verkkosivuille. 

Teatteria Pedersöressä

Pedersöre Teater rf tarjoaa joka vuosi ruotsinkielistä kesäteatteria Ålidenin kotiseutumuseon alueella Purmossa. Ensi-ilta on perinteisesti ollut juhannuksen jälkeisenä perjantaina, ja esitykset jatkuvat tämän jälkeen noin kolme viikkoa. Älä missaa tätä kesän kohokohtaa! Ålidenin alueella esitetään kesällä yleensä myös suomenkielinen vierailunäytäntö.

Pedersöre teater        


Kulttuuritoimiston teatterimatkat

Kulttuuritalo Ax järjestää vuoden aikana useita matkoja Wasa Teateriin. Kulttuuritalo järjestää myös matkoja Turun ja Helsingin ruotsinkielisten teattereiden esityksiin.Yhteistyössä Pietarsaaren kulttuuritoimiston kanssa järjestämme matkoja Vaasan ja Seinäjoen kaupunginteattereihin.

Varaa liput sähköpostilla tai numerosta 7850 284. Huomioi viimeinen ilmoittautumispäivä! Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi kun ilmoittautumisaika on mennyt umpeen. Matkat järjestetään, mikäl lyhyillä matkoilla on vähintään 30 osallistujaa ja pitkillä matkoilla vähintään 40.


Tietoa ajankohtaisista matkoista löytyy tapahtumakalenterista.  

 

Musiikki

Pedersöressä on rikas musiikkielämä. Pedersöre blåsorkester ja Pedersöre spelmanslag ovat aktiivisia toimijoita musiikin alalla. Kunnassa on useita laulukuoroja monipuolisella ohjelmistolla. Kuorot toimivat yleensä seurakuntien, yhdistysten tai kansalaisopiston puitteissa. Yhdistysten yhteystiedot löydät yhdistysrekisteristä. Voit myös ottaa yhteyttä kansalaisopistoon, jos haluat lisätietoja opiston kuorojen harjoitusajoista.

Lövön entisessä koulussa eli Löviksessä on harjoitustilat bändeille ja kansalaisopiston musiikkikursseille. Musikerfarsorna, MuFa rf, on aktiivinen musiikkiyhdistys, jonka toimintatilat sijaitsevat myös Löviksessä.

 

Haluatko esiintyä tai järjestää tapahtumia Pedersöressä?

Anderssén-sali Sursikin koulussa on kunnan oma näyttämö. Infoa varauksista ja hinnoista

Yhdistykset voivat myös vuokrata tiloja seurantaloista Lepplaksissa, Kolpissa, Ähtävällä ja Purmossa. Kunnassa on lisäksi nuorisoseurojen ylläpitämiä tanssilavoja Forsbyssä, Lappforsissa, Lillbyssä (Klacken) ja Ala-Ähtävällä, joissa järjestetään tansseja ja muita tapahtumia. Infoa ja yhteystietoja saat yhdistysrekisteristämme.

Kulttuuritoimisto tukee aktiivisesti lasten ja nuorten mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämyksiin. Kulttuuritoimiston tarjonnasta suuri osa on integroitu osa koulujen ja päiväkotien toimintaa. Päiväkotien ja koulujen teatteri- ja musiikkiesitykset ovat tärkeitä! Vapaa-aikana kulttuurielämyksiä on tarjolla esim. työpajoissa ja kansalaisopiston kursseilla sekä teatteri- ja musiikkiesitysten muodossa.

Tapahtumakalenteri