Ajankohtaista Uuden koulun luonnokset etenevät valtuuston iltakouluun
9.4.2019

Uuden koulun luonnokset etenevät valtuuston iltakouluun

Kahden arkkitehtitoimiston luonnokset Pännäisten-Östensö-alueen uudeksi kouluksi on esitelty kunnanhallitukselle. Neljä sijoitusvaihtoehtoa käsitellään kunnanvaltuuston iltakoulussa toukokuussa.

Arkkitehtitoimistot Arkkitehti Rajaniemi ja Laaja Arkkitehdit ovat tehneet luonnokset siihen, miltä uusi koulu voisi näyttää ja miten se voitaisiin sijoittaa kahdelle eri tontille: kunnan omistamalle peltoalueelle Sursik skolan itäpuolella tai verstastontille Pännäisten keskustassa.

Lähtökohtana on noin 2 600 neliömetrin suuruinen koulu, jolla olisi oppilaita Östensön, Pännäisten, Lövön ja Katternön kylistä.

Kunnanhallitus ei tehnyt päätöstä koulun sijoituspaikasta, vaan uuden koulun paikasta keskustellaan kunnanvaltuuston iltakoulussa, joka järjestetään toukokuun ensimmäisellä puoliskolla.

Silloin käsitellään myös kaksi muuta vaihtoehtoa: uudisrakennus Bennäs skolan nykyisellä koulutontilla tai Östensö skolan laajennus.

Tekninen osasto sai tehtäväksi selvittää ennen iltakoulua tarvittavien pyöräteiden ja muun infrastruktuurin likimääräiset rakentamiskustannukset ja tonttien rakennettavuuden parantamisen niin ikään likimääräiset kustannukset.

– Iltakoulun jälkeen näemme, onko meillä yksi tai kaksi vaihtoehtoa viedä eteenpäin, sanoo kunnanjohtaja Stefan Svenfors.

Lisätietoja: kunnanjohtaja Stefan Svenfors, 06-7850 101