Ajankohtaista Pedersören kunnan valmius virusepidemiaa koskien
13.3.2020

Pedersören kunnan valmius virusepidemiaa koskien

Pedersören kunta informoi asukkaitaan kunnan valmiudesta ja toimenpiteistä koronaviruspandemiaa koskien.

Pedersören kunnan johtoryhmä seuraa virustilannetta kunnassa ja on tarvittaessa yhteydessä toisiinsa viikonlopun aikana voidakseen reagoida mikäli tilanne muuttuu ratkaisevasti. Tänään perjantaina 13. maaliskuuta todettiin Vaasan sairaanhoitopiirissä ensimmäinen tapaus.

Pedersöre seuraa asiassa viranomaisten ohjeistuksia ja suorittaa niihin liittyen tarvittavat toimenpiteet.

Toistaiseksi kunnassa tapahtuva toiminta jatkuu normaalisti. Kehoitamme kuntalaisiamme seuraamaan kuntamme kotisivuja osoitteessa www.pedersore.fi uusimman tiedon saamiseksi.

Koulu ja päivähoito

Tänään 13. maaliskuuta opettajat ohjeistavat oppilaita ottamaan koulukirjoja kotiin voidakseen tarvittaessa opiskella kotoa käsin. Olemme valmistautuneet antamaan etäopetusta siinä tapauksessa, että luokka tai koulu asetetaan karanteeniin. Koulu kommunikoi koteihin Wilman välityksellä. Koulut antavat tarkemmat ohjeet etäopetuksen järjestämistä koskien.

Pyydämme huoltajia tarkistamaan Wilman yhteystietojen paikkansapitävyyden, jotta saamme tarvittaessa yhteyden myös muita yhteydenottomuotoja käyttäen.

Päivähoito käyttää viestintään Päikkyä.


Julkiset tilaisuudet

Hallitus suosittelee, että suuremmat kuin 500:n osallistujan tapahtumat perutaan. Suositus koskee myös pienempiä tilaisuuksia. Pedersöressä tullaan täten perumaan suunnitellut tapahtumat aina toukokuun loppuun saakka. Tapahtumienjärjestäjät informoivat asiasta heidän omia tiedonvälityskanavia käyttäen.

Siivous

Siivoushenkilökunta on käynyt läpi siivousrutiinejaan optimoidakseen siivouksen tuloksen. Kunnan julkisissa tiloissa käytettävät desinfiointiaineet riittävät vuoden loppuun saakka.

Matkustusrajoitukset

Hallitus suosittelee ulkomaanmatkojen välttämistä. Henkilö joka palaa ulkomailta (oppilaita ja kouluja koskien) tulee yhdessä työnantajan kanssa löytää yhteisymmärrys etätyön tekemiseksi.Pedersöre on perunut kaikki kunnan ohjauksessa olevat ryhmämatkat ulkomaille. Tämä koskee myös oppilas- ja opiskelijaryhmiä. Kaikki koulutoimen ryhmämatkat niin ulko- kuin kotimaassakin on peruttu. Matkustusrajoitukset ovat voimassa tästä hetkestä aina toukokuun loppuun saakka.

Jos epäilet coronavirustartuntaa

Mikäli epäilet saaneesi coronavirustartunnan, ota yhteys sosiaali- ja terveysviraston puhelinneuvontaan.

  • Malmin puhelinneuvonta 06 786 1333 vuorokauden ympäri
  • Uudenkaarlepyyn puhelinneuvonta 06 786 2701 vuorokauden ympäri

Hengitystieinfektioita voi ennaltaehkäistä käyttämällä hyvää käsihygieniaa ja oikeita yskimistekniikoita

Seuraa tilanteen kehittymistä ja viranomaisten ohjeita