Ajankohtaista Pedersöre isännöi varhaiskasvatusjohtajien verkostotapaamista
17.3.2021
Verkostotapahtuman logo, jossa on tapahtuman ajankohta ja nimi, ruotsiksi.

Pedersöre isännöi varhaiskasvatusjohtajien verkostotapaamista

Pedersöre ja Pietarsaaren seudun muut kunnat toimivat suomenruotsalaisten varhaiskasvatusjohtajien verkostotapaamisen isäntinä 23.–24. maaliskuuta. Teemana on "Kestävä varhaiskasvatus – Hyvinvoivia lapsia, henkilöstöä ja johtajia".

Verkostotapaaminen järjestetään joka toinen vuosi Suomen kaksinkielisissä kunnissa. Tänä vuonna järjestäjinä ovat Pedersöre, Pietarsaari, Kruunupyy, Larsmo ja Uusikaarlepyy. Kunnilla on varhaiskasvatustoimintaan liittyen jo pitkään jatkunut yhteistyö, muun muassa vuonna 2008 aloitetun yhteisen jatkokoulutusohjelman "Se barnet" kautta.

Tänä vuonna verkostotapaaminen toteutetaan digitaalisena tapahtumana, johon osallistuu 226 henkilöä, sekä Suomesta että Pohjoismaista. Pedersörestä osallistuvat muun muassa päiväkotien johtajat.

Webinaarin luennoitsijat ovat Christin Furu (projektitutkija, Åbo Akademi), Mirjam Kalland (varhaiskasvatuksen professori, Helsingin yliopisto) ja Mia Heikkilä (varhaiskasvatuksen apulaisprofessori, Åbo Akademi). Tapaamisen tavoitteena on tarjota osallistujille työkaluja kestävään toimintakulttuuriin, kestävään lapsuuteen, tasavertaisen ja normitietoisen toimintaan sekä antaa osallistujille mahdollisuuksia verkostoitua.

Pedersörestä Diamanten-päiväkodin, Snäckan-resurssiyksikön ja erityispäivähoidon henkilökunta osallistuvat ohjelmaan omilla esityksillään.