Ajankohtaista Paviljonki päiväkotipaikkojen lisäämiseksi
6.6.2019

Paviljonki päiväkotipaikkojen lisäämiseksi

Hoppetossan daghem i Sandsund
Tavoitteena on, että uusi paviljonki Hoppetossan-päiväkodin pihalla avaa lokakuussa.

Pedersöre suunnittelee uuden päiväkotiyksikön, ns. paviljongin, sijoittamista Hoppetossan-päiväkodin pihalle Sandsundiin. Tällä tavalla kunta pystyisi vastaamaan päivähoitopaikkojen kysyntään kunnan läntisellä alueella.

Päiväkotiyksikkö olisi ensisijaisesti tarkoitettu Pännäisissä ja Sandsundissa asuville lapsille.

Muitakin ratkaisumalleja hoitopaikkojen lisäämiseksi on selvitetty kevään aikana, sekä Pännäisissä että Sandsundissa. Kun otetaan huomioon viranomaisten esittämät vaatimukset päiväkotitilojen ominaisuuksista, kunta on katsonut, että nykyisen päiväkodin läheisyyteen sijoitettu paviljonki on paras ratkaisu.

Paviljongin puolesta puhuu mm. se, että toiminnalle löytyy jo sopiva, rakennettu ympäristö. Paviljonki on myös helposti kytkettävissä vesi- ja viemäriverkkoon.

Teknisessä virastossa laaditaan parhaillaan 24-paikkaisen paviljongin piirustukset. Paviljonki olisi samantyyppinen kuin Kyrkekan-esikoulun ja Kirkonkylän kirjaston käyttämät parakit.

Hankintakilpailussa Pedersöre aikoo pyytää tarjouksia kahdesta vaihtoehdosta: paviljongin vuokrauksesta kolmesta viiteen vuoteen sekä paviljongin ostosta.

Kunnanhallituksen tulee ottaa kantaa tarjouksiin, koska kuluvan vuoden talousarviossa ei ole määrärahoja toiminnan laajentamiselle.

Tavoitteena on, että paviljonki avaa lokakuussa. Se tarkoittaa sitä, että uutta hoitopaikkaa hakeneet lapset sijoitetaan Pännäisten ja Sandsundin olemassa oleviin päiväkotiryhmiin, kun uusi toimintavuosi alkaa elokuussa. Uusille lapsille tarjotaan paikka paviljongissa sen valmistuttua. Lähtökohtana on, paviljongissa toimisi 1–5-vuotiaille lapsille tarkoitettu sisarusryhmä.

Elokuussa alkaa myös uusi 5-vuotiaiden ulkoiluryhmä Purmossa. Ryhmä tekee yhteistyötä Purmon esikoulun kanssa. Suunnittelu- ja valmistelutyö on täydessä vauhdissa.

Teksti ja kuva: Malin Henricson, tiedottaja

Lisätietoja: Varhaiskasvatuksen johtaja Catarina Herrmans, tel 7850 201, catarina.herrmans@pedersore.fi