Ajankohtaista Yli-Ähtävän kirjasto aukeaa uudessa paikassa
7.6.2022
Sisäkuva kirjastosta. Lainausautomaatti on pöydällä ja huoneessa on kirjahyllyt täynnä kirjoja.

Asiakkaat pääsevät kirjastoon muulloin kuin kirjaston aukioloaikoina, sillä kirjasto toimii tästä lähtien omatoimikirjastona.

Yli-Ähtävän kirjasto aukeaa uudessa paikassa

Yli-Ähtävän kirjasto on muuttanut pois entisestä Ähtävän kunnantalosta uusiin ja valoisiin tiloihin 31. toukokuuta alkaen. Kirjasto sijaitsee nyt samassa kiinteistössä kuin Museigränden-esikoulu Överesse skolan alueella.

Uudet tilat antavat kirjastolle mahdollisuuden tiivistää yhteistyötä esikoulun ja koulun kanssa.

Kirjastolla ja esikoululla on omat tilansa rakennuksen kummassakin päässä. Osa kiinteistöstä toimii yhteisenä tilana siten, että esimerkiksi esikoulu voi käyttää kirjaston lastenosastoa kirjaston ollessa suljettu tai kun kirjastolla ei ole suunniteltua toimintaa. Kirjasto voi puolestaan käyttää esikoulun tiloja kirjapiirejä ja vastaavia varten esikoulun ollessa suljettuna.

Kirjaston saavutettavuus on parantunut, koska tilat sijaitsevat nyt yksikerroksisessa rakennuksessa. Asiakkaat pääsevät kirjastoon myös muulloin kuin kirjaston aukioloaikoina, sillä kirjasto toimii tästä lähtien omatoimikirjastona. Se tarkoittaa, että asiakkaat voivat käydä kirjastossa tiettyinä aikoina, vaikka henkilökuntaa ei ole paikalla. Jokaisen, joka haluaa käyttää tämän lisäpalvelun, tulee rekisteröityä omatoimikirjaston käyttäjäksi kirjastossa henkilökunnan ollessa paikalla.

Ajankohtaiset aukioloajat löytyvät Fredrikakirjastojen verkkosivustolta. Yli-Ähtävän kirjaston uusi osoite on Ähtäväntie 166.

Kirjaston uudelleenavajaisia juhlistetaan kahvi-, mehu- ja kakkutarjoilulla tiistaina 7.6. klo 15–19.

Lisätietoja antaa kirjastonjohtaja Solveig Hortans (06) 7850 277, 044-7328 311 tai solveig.hortans@pedersore.fi.

Lainaustiski, lastenosasto ja yleiskuva, jossa lasioven kautta näkyy esikoulun tiloihin.