Ajankohtaista Östfolk-silta peruskorjataan – suljetaan 11. elokuuta
10.8.2021
Östfolk-silta kuvattuna sateisena päivänä. Sillan alla kulkee Ähtävänjoki.

Östfolk-silta kunnostetaan saman konseptin mukaan kuin Påvall-silta viime vuonna. Silta avataan alustavasti liikenteelle viikon 41 lopulla.

Östfolk-silta peruskorjataan – suljetaan 11. elokuuta

Ala-Ähtävän ja Kolpin välillä sijaitseva Östfolk-silta suljetaan korjausta varten keskiviikkona 11. elokuuta. Sillan ollessa suljettuna liikenne ohjataan Mattfolk- ja Påvall-silloille. Raskaimmat kuljetukset ohjataan Fors-Gers-sillan kautta, joka ei ole painorajoitettu. 

Östfolk-silta koostuu kahdesta erillisestä sillasta, jotka korjataan samanaikaisesti. Vanhat sillankannet ja sivukaiteet puretaan ja korvataan uusilla. Sillan alla olevat vanhat palkit hiekkapuhalletaan ja maalataan, lisäksi siltaa vahvistetaan kahdella uudella palkilla sillankantta kohti.

Molemmissa päissä olevat maatuet on myös valettava ja pinnoitettava uudelleen. Asfaltointityöt eivät sisälly sopimukseen.

Saneerauksen odotetaan kestävän 15.10.2021 asti.

Rakonfur-yhtiö tekee työn.

Peruskorjaus on Pedersören kunnan ja Öst-Påvallin yksityisen tiekunnan välinen yhteistyöhanke. Peruskorjaus maksaa 91 400 euroa. Valtionavustus kattaa 75 prosenttia kustannuksista. Loput jaetaan kunnan ja tiekunnan kesken.

Lisätietoja antaa tiemestari Stefan Hellund, 050-562 5707, stefan.hellund@pedersore.fi.

Sillan sijainti selviää kartasta.